Drie Van Dongens in de finale van Het Lekkerste Brabantse worstenbroodje

Stijn van Dongen_persbericht rocwb clingel college

Gisteren, op 25 maart, vond de finale plaats van de strijd om het Lekkerste Brabantse worstenbroodje bij het Clingel College in Breda. Een van de deelnemers is Stijn van Dongen, derdejaars student aan het Clingel College. Hij is niet de enige Van Dongen die meedoet. Ook zijn vader Jurgen en zijn neef Lars doen mee.

Jurgen en Lars volgden evenals Stijn hun opleiding bij het Clingel College. “Maar het lekkerste worstenbroodje bakken heb ik wel van mijn vader geleerd. Hij is ook hartstikke trots. Hij heeft zelf vijf keer de wedstrijd voor professionals gewonnen. Ik wil later graag de bakkerij van mijn ouders overnemen. Ik zit nu in mijn laatste jaar op het Cingel College.”

Stijn won de afgelopen jaren al twee keer bij de studenten en hoopt dit jaar voor de derde keer te winnen. Dit jaar staan ook zijn vader en neef in de finale. Stijn: "Maar het lekkerste worstenbroodje bakken heb ik wel van mijn vader geleerd. Hij is ook hartstikke trots. Hij heeft zelf vijf keer de wedstrijd voor professionals gewonnen. Ik wil later graag de bakkerij van mijn ouders overnemen. Ik zit nu in mijn laatste jaar op het Cingel College."

De strijd om het Lekkerste Brabantse worstenbroodje wordt jaarlijks georganiseerd door Omroep Brabant. Er zijn vier categorieën: professionals, thuisbakkers, vmbo- en mbo-ers. Morgen, woensdag 27 maart, worden de winnaars bekend gemaakt. Bekijk hieronder het verslag van Omroep Brabant van de finale. 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Stichting het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat voor de 26e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers zich aanmelden.

Giel Vermeulen wint Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022

Giel Vermeulen wint Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg is de winnaar van de 25e editie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Hij kreeg 23 maart de wisseltrofee in De Rooi Pannen in Eindhoven uit handen van Rob Scheepers, bekend tonprater, entertainer en columnist.

Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 bekend

Finalisten Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 bekend

De finalisten van de wedstrijd ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ zijn bekend. Elk jaar gaat de organisatie op zoek naar het beste worstenbroodje van de provincie. Dit jaar vindt de 25e editie van de wedstrijd plaats.