Dossche Mills neemt Meneba over

27 oktober 2017

Dossche Mills gaat Meneba Holding BV overnemen. De partijen bereikten hier overeenstemming over op 25 oktober en maakten dit op hun sites bekend.

Investeerder Nimbus verkoopt zijn controlerend belang in Meneba. Er zijn geen financiële details over de transactie verstrekt. De Ondernemingsraad van Meneba en de Nederlandse Mededingingsautoriteit de Autoriteit voor Consument en Markt moeten nog hun goedkeuring verlenen aan de overname.

Sterke positie

Beide bedrijven hebben in hun afzonderlijke thuismarkt een sterke positie op het gebied van de productie en verkoop van bloem, bloemmixen en afgeleide producten voor diverse toepassingen zoals brood, banket, biscuit, voedingsindustrie en diervoeding. Na de overname heeft de groep bijna 500 medewerkers, en gaat ruim 1,2 miljoen ton tarwe vermalen en een omzet van afgerond €350 miljoen genereren.

Door het samengaan denkt de groep de klanten in de Benelux, Duitsland en Frankrijk nog efficiënter te kunnen bedienen vanuit de verschillende locaties, en tegelijk een betere klantenservice en een breder productgamma kunnen aanbieden. Het samengaan versterkt ook de positie op het vlak van de export van bloem buiten de EU.

Dossche Mills

Het Belgische Dossche Mills is een van de belangrijkste grondstoffenproducenten voor bakkerijen in Europa. Het familiebedrijf werd opgericht in 1875. Het bedrijf heeft 285 medewerkers verspreid over 3 productielocaties.

Meneba

De Nederlandse producent van meel en bloem en andere bakkerijproducten Meneba werd in 1915 opgericht. De laatste jaren was het bedrijf steeds in handen van investeerder Nimbus. Meneba heeft zo'n 180 medewerkers en productievestigingen in Rotterdam en Wormerveer en België.

Altijd op de hoogte blijven?