Dossche Mills helpt Australië met Koala brood

15 januari 2020

In Australië woedden de hevigste bosbranden uit de geschiedenis en al meer dan 10 miljoen hectare is verwoest. Niet alleen een ramp voor de Australiërs, er kwamen al 27 mensen om het leven, maar ook voor de natuur en de dieren. Dossche Mills komt daarom in actie met Koala brood.

Koala brood is gemaakt van de meergranenmix Bush. Per 100 kg Bush doneert Dossche Mills €25 aan het WWF. Bakkers kunnen dit bedrag verhogen door Koala brood in hun winkel te verkopen en geld te doneren aan WWF.

Koalabrood

Koalabrood is gemaakt van Bush en heeft een bijzondere, paarse kleur die goed zichtbaar is aan de binnenkant van het brood. Het is gemaakt van geplette tarwe, wat de broodsoorten die hiervan worden gebakken een andere ‘bite’ geeft dan gewoonlijk. Op deze vezelrijke en stevige boterhammen moet je intensief kauwen. Je proeft en ervaart écht brood. Zonnebloempitten geven het brood een onderscheidende smaak.

Bakkers kunnen per verkocht brood een bedrag doneren. Met de opbrengst zet het WWF zich in om de leefgebieden van de koala’s en andere zoogdieren te beschermen en te herstellen.

Stappen

Bakkers, die willen meedoen, moeten de volgende stappen doorlopen:

 

Altijd op de hoogte blijven?