Dossche Mills helpt Australië met Koala brood

Koala brood_Dossche Mills

In Australië woedden de hevigste bosbranden uit de geschiedenis en al meer dan 10 miljoen hectare is verwoest. Niet alleen een ramp voor de Australiërs, er kwamen al 27 mensen om het leven, maar ook voor de natuur en de dieren. Dossche Mills komt daarom in actie met Koala brood.

Koala brood is gemaakt van de meergranenmix Bush. Per 100 kg Bush doneert Dossche Mills €25 aan het WWF. Bakkers kunnen dit bedrag verhogen door Koala brood in hun winkel te verkopen en geld te doneren aan WWF.

Koalabrood

Koalabrood is gemaakt van Bush en heeft een bijzondere, paarse kleur die goed zichtbaar is aan de binnenkant van het brood. Het is gemaakt van geplette tarwe, wat de broodsoorten die hiervan worden gebakken een andere ‘bite’ geeft dan gewoonlijk. Op deze vezelrijke en stevige boterhammen moet je intensief kauwen. Je proeft en ervaart écht brood. Zonnebloempitten geven het brood een onderscheidende smaak.

Bakkers kunnen per verkocht brood een bedrag doneren. Met de opbrengst zet het WWF zich in om de leefgebieden van de koala’s en andere zoogdieren te beschermen en te herstellen.

Stappen

Bakkers, die willen meedoen, moeten de volgende stappen doorlopen:

 

Dossiers
Lees ook
Nieuwe locatie voor Curio-opleidingen Brood&Banket

Nieuwe locatie voor Curio-opleidingen Brood&Banket

De mbo-opleidingen Boord en banket van Curio hebben een nieuwe locatie. Sinds januari 2020 zitten de studenten in de gloednieuwe vestiging aan de noordelijke rondweg in Breda.

Nieuwe wetgeving voor brood, hoe zit dat?

Nieuwe wetgeving voor brood, hoe zit dat?

Ik heb gehoord dat er nieuwe wetgeving voor brood is. Wat verandert er en wanneer moet ik aan de slag? Pauline Houtsma, kennisspecialist warenwet, geeft antwoord.

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...