Dossche Mills helpt Australië met Koala brood

Koala brood_Dossche Mills

In Australië woedden de hevigste bosbranden uit de geschiedenis en al meer dan 10 miljoen hectare is verwoest. Niet alleen een ramp voor de Australiërs, er kwamen al 27 mensen om het leven, maar ook voor de natuur en de dieren. Dossche Mills komt daarom in actie met Koala brood.

Koala brood is gemaakt van de meergranenmix Bush. Per 100 kg Bush doneert Dossche Mills €25 aan het WWF. Bakkers kunnen dit bedrag verhogen door Koala brood in hun winkel te verkopen en geld te doneren aan WWF.

Koalabrood

Koalabrood is gemaakt van Bush en heeft een bijzondere, paarse kleur die goed zichtbaar is aan de binnenkant van het brood. Het is gemaakt van geplette tarwe, wat de broodsoorten die hiervan worden gebakken een andere ‘bite’ geeft dan gewoonlijk. Op deze vezelrijke en stevige boterhammen moet je intensief kauwen. Je proeft en ervaart écht brood. Zonnebloempitten geven het brood een onderscheidende smaak.

Bakkers kunnen per verkocht brood een bedrag doneren. Met de opbrengst zet het WWF zich in om de leefgebieden van de koala’s en andere zoogdieren te beschermen en te herstellen.

Stappen

Bakkers, die willen meedoen, moeten de volgende stappen doorlopen:

 

Dossiers
Lees ook
Maak ik de overstap van nacht naar dag?

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

"Ik kan maar moeilijk aan goed personeel komen. Jongeren zijn niet zo snel enthousiast te krijgen voor ons vak. Ik weet dat er mogelijkheden zijn om nachtwerk te verminderen, maar wat komt daar allemaal bij kijken?"

Zomerklus

Zomerklus

Half wit tarwebrood met mais. Heel bruin tarwemaisbrood. Midden volkoren speltbrood met zaden. Sinds 1 juli is het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood van kracht. Hebt u zich er al in verdiept? Want u hebt nog minder dan twee jaar om uw producten of de naamgeving aan te passen.

Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start

Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start

In september starten acht roc’s in Nederland met een nieuwe mbo-opleiding: de eenjarige specialistenopleiding Boulanger niveau 4. Streven is hiermee (nog) beter opgeleide broodbakkers af te leveren, die meer kennis van processen hebben en eventueel kunnen doorstromen naar een vervolgopleiding binnen het hbo.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...