Doe online inspiratie op

25 augustus 2021 Stella van Ginkel Angelique Bosman

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Bakkers in bedrijf je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol met plekken om vanuit huis inspiratie op te doen. Ook leuk voor na de coronatijd! Vandaag het laatste deel van deze gids.

Pinterest

logo pinterest

Kijk voor inspiratie voor de inrichting van je bakkerij eens op Pinterest:

Pinterest inrichting

Foodtube

Foodtube_logo

Cees Holtkamp, patissier pur sang, staat op Foodtube.nl permanent in de schijnwerpers. Al dan niet in gezelschap van zijn kleindochter Stella – een rijzende ster – mengt hij, kneedt hij en bakt hij. Op Foodtube.nl vind je naast heel veel video’s van Cees en Stella, nog veel meer culinaire video’s. Er staan er momenteel wel 1.250 op, waaronder verschillende masterclasses desembrood bakken van Edwin Klaasen van Desemenzo.

Foodtube_logo

Youtube

youtube_logo

Veel bedrijven hebben een eigen YouTube-kanaal, waar allerlei tips en ideeën via video’s worden gedeeld. Callebaut heeft bijvoorbeeld Callebaut chocolate, waar naast algemene informatie over Callebaut zelf ook video’s staan met onder meer how-to & tutorials, trends en de achtergrond van cacao en cacaobonen.

Wie zich meer wil verdiepen in de bereiding van ijs, kan eens een bezoekje brengen aan het kanaal van het Ambachtelijk IJscentrum.

IJscentrum YouTube

Op het kanaal van het Dutch Pastry Team vind je allerlei demo’s, zowel korte als langere video’s.

Foto youtube Dutch Pastry Team

Ontdek de bakkerijgrondstoffen en -oplossingen van Sonneveld waarmee je als bakker op een efficiënte en rendabele manier het beste brood en banket bakt op het youtube-kanaal van Sonneveld Group.

Op het kanaal van Nick Kunst Chocolates vind je heel veel korte video’s over allerlei technieken om met chocolade te werken. 

Foto youtube Nick Kunst

Altijd op de hoogte blijven?