Doe mee aan het Nationaal Schoolontbijt!

Nationaal Schoolontbijt 2019

Ook dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt weer plaats. Van 4 tot en met 8 november gaan op zo’n 2.500 basisscholen ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten. Een mooie gelegenheid voor de bakker om kinderen kennis te laten maken met echte ambachtelijke producten. Bakkers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor inschrijven tot 1 oktober.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Nederlanders trekken hier gemiddeld vijf minuten voor uit. Dat staat gezellig en gezond ontbijten in de weg. Daarom is het thema van de zeventiende editie van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar tijd. 

Waarom deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt?

Voor bakkers is het Nationaal Schoolontbijt een goede gelegenheid om zich te presenteren. Met jouw deelname:

  • laat je zien hoe belangrijk ontbijten met brood is én hoe mooi het bakkersvak is;
  • ben je de enige die fysiek bij de school binnenkomt, de retailer doet dit niet;
  • kun je op de winkelvloer laten zien dat je deelneemt en ludieke acties bedenkt;
  • kun je persaandacht krijgen bij jou in de regio;
  • haak je aan bij een landelijke event dat veel in de publiciteit komt.

Meedoen is heel makkelijk. Bakkers kunnen zich tot 1 oktober online inschrijven op de website van het Nationaal Schoolontbijt. Bij de inschrijving kiezen bakkers voor één of meerdere scholen in hun buurt op één of meer dagen in die ontbijtweek. Voor alle leerlingen ontvangen zij in november complete ontbijtpakketten: alles handzaam bij elkaar in gekoelde dozen. Elk pakket is voor 25 leerlingen. De bakker voegt daar per pakket 2 volkorenbroden, 18 volkorenpuntjes en 18 volkorenkrentenbollen aan toe. Op de ochtend van de ontbijt bezorgt de bakker de pakketten bij de school.

Schoolontbijtvoordeel bij Puratos

Puratos maakt meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt extra aantrekkelijk. Bakkers die voor het maken van de volkorenbroden en -broodjes een baal Subliem Gluten, Subliem Bruin of Subliem volkoren Klein bestellen, krijgen de tweede baal naar keuze gratis. Een baal van ieder is voldoende om bijna 3 scholen van brood te voorzien. Puratos nemen nadat bakkers zich hebben ingeschreven bij het Nationaal Schoolontbijt contact met hen op. Zij zorgen dan voor de gratis baal. 

Dossiers
Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte op de winkelvloer?

Hoe ga je om met de zomerhitte op de winkelvloer?

De komende dagen loopt het kwik hoog op. Volgens de voorspellingen kan het op sommige plaatsen wel 37°C worden. Dit betekent dat de bakker in de winkel maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft drie tips.

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...

Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). De leden van de vereniging namen dit besluit tijdens de algemene ledenvergadering op 8 juli. Kisteman volgt Jos den Otter op, die na een voorzitterschap van bijna tien jaar afscheid heeft genomen van de NBOV.

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...