Doe mee aan het Nationaal Schoolontbijt!

Nationaal Schoolontbijt 2019

Ook dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt weer plaats. Van 4 tot en met 8 november gaan op zo’n 2.500 basisscholen ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten. Een mooie gelegenheid voor de bakker om kinderen kennis te laten maken met echte ambachtelijke producten. Bakkers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor inschrijven tot 1 oktober.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Nederlanders trekken hier gemiddeld vijf minuten voor uit. Dat staat gezellig en gezond ontbijten in de weg. Daarom is het thema van de zeventiende editie van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar tijd. 

Waarom deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt?

Voor bakkers is het Nationaal Schoolontbijt een goede gelegenheid om zich te presenteren. Met jouw deelname:

  • laat je zien hoe belangrijk ontbijten met brood is én hoe mooi het bakkersvak is;
  • ben je de enige die fysiek bij de school binnenkomt, de retailer doet dit niet;
  • kun je op de winkelvloer laten zien dat je deelneemt en ludieke acties bedenkt;
  • kun je persaandacht krijgen bij jou in de regio;
  • haak je aan bij een landelijke event dat veel in de publiciteit komt.

Meedoen is heel makkelijk. Bakkers kunnen zich tot 1 oktober online inschrijven op de website van het Nationaal Schoolontbijt. Bij de inschrijving kiezen bakkers voor één of meerdere scholen in hun buurt op één of meer dagen in die ontbijtweek. Voor alle leerlingen ontvangen zij in november complete ontbijtpakketten: alles handzaam bij elkaar in gekoelde dozen. Elk pakket is voor 25 leerlingen. De bakker voegt daar per pakket 2 volkorenbroden, 18 volkorenpuntjes en 18 volkorenkrentenbollen aan toe. Op de ochtend van de ontbijt bezorgt de bakker de pakketten bij de school.

Schoolontbijtvoordeel bij Puratos

Puratos maakt meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt extra aantrekkelijk. Bakkers die voor het maken van de volkorenbroden en -broodjes een baal Subliem Gluten, Subliem Bruin of Subliem volkoren Klein bestellen, krijgen de tweede baal naar keuze gratis. Een baal van ieder is voldoende om bijna 3 scholen van brood te voorzien. Puratos nemen nadat bakkers zich hebben ingeschreven bij het Nationaal Schoolontbijt contact met hen op. Zij zorgen dan voor de gratis baal. 

Dossiers
Lees ook
Aldi Nederland partner Nationaal Schoolontbijt

Aldi Nederland partner Nationaal Schoolontbijt

Aldi Nederland verbindt zich voor de komende drie jaar als exclusieve Superpartner aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit betekent dat de discounter als enige supermarkt het verse brood levert voor circa 2.750 basisscholen tijdens de aankomende zeventiende editie van het ontbijt.

Mens of machine?

Mens of machine?

Zijn machines een kans of een bedreiging? Dat was de eerste vraag die in mij opkwam toen ik het thema ‘bakkerijmachines’ van deze editie van Bakkers in Bedrijf zag. De vraag stellen, was hem eigenlijk ook beantwoorden, want wie slaat de slagroom nog met de hand op?

Bakkers en slagers komen bijeen op Bibac Plus

Bakkers en slagers komen bijeen op Bibac Plus

Antwerpen Expo staat van 22 tot en met 25 september in het teken van Bibac Plus 2019. Deze vakbeurs voor bakkers, slagers en traiteurs biedt een overzicht van de nieuwste producten en diensten. Daarnaast zijn er veel proeverijen, demonstraties en wedstrijden.

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...