Doe mee aan het Nationaal Schoolontbijt!

Nationaal Schoolontbijt 2019

Ook dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt weer plaats. Van 4 tot en met 8 november gaan op zo’n 2.500 basisscholen ruim een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten. Een mooie gelegenheid voor de bakker om kinderen kennis te laten maken met echte ambachtelijke producten. Bakkers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor inschrijven tot 1 oktober.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Nederlanders trekken hier gemiddeld vijf minuten voor uit. Dat staat gezellig en gezond ontbijten in de weg. Daarom is het thema van de zeventiende editie van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar tijd. 

Waarom deelnemen aan het Nationaal Schoolontbijt?

Voor bakkers is het Nationaal Schoolontbijt een goede gelegenheid om zich te presenteren. Met jouw deelname:

  • laat je zien hoe belangrijk ontbijten met brood is én hoe mooi het bakkersvak is;
  • ben je de enige die fysiek bij de school binnenkomt, de retailer doet dit niet;
  • kun je op de winkelvloer laten zien dat je deelneemt en ludieke acties bedenkt;
  • kun je persaandacht krijgen bij jou in de regio;
  • haak je aan bij een landelijke event dat veel in de publiciteit komt.

Meedoen is heel makkelijk. Bakkers kunnen zich tot 1 oktober online inschrijven op de website van het Nationaal Schoolontbijt. Bij de inschrijving kiezen bakkers voor één of meerdere scholen in hun buurt op één of meer dagen in die ontbijtweek. Voor alle leerlingen ontvangen zij in november complete ontbijtpakketten: alles handzaam bij elkaar in gekoelde dozen. Elk pakket is voor 25 leerlingen. De bakker voegt daar per pakket 2 volkorenbroden, 18 volkorenpuntjes en 18 volkorenkrentenbollen aan toe. Op de ochtend van de ontbijt bezorgt de bakker de pakketten bij de school.

Schoolontbijtvoordeel bij Puratos

Puratos maakt meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt extra aantrekkelijk. Bakkers die voor het maken van de volkorenbroden en -broodjes een baal Subliem Gluten, Subliem Bruin of Subliem volkoren Klein bestellen, krijgen de tweede baal naar keuze gratis. Een baal van ieder is voldoende om bijna 3 scholen van brood te voorzien. Puratos nemen nadat bakkers zich hebben ingeschreven bij het Nationaal Schoolontbijt contact met hen op. Zij zorgen dan voor de gratis baal. 

Dossiers
Lees ook
Kinderen krijgen Het knotsgekke broodboek tijdens Nationaal Schoolontbijt

Kinderen krijgen Het knotsgekke broodboek tijdens Nationaal Schoolontbijt

Ruim een half miljoen kinderen gaan volgende week met elkaar ontbijten tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar krijgen zij niet alleen een lekker en gezond ontbijt, maar ook Het knotsgekke broodboek in hun ontbijtpakket. Ook is het boek gratis te downloaden.

Nationaal Schoolontbijt 2020 - ‘Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt'

Nationaal Schoolontbijt 2020 - ‘Een betoverende tijd begint bij een goed ontbijt'

Dit jaar vindt de achttiende editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Bijna een half miljoen kinderen van zo'n 2250 basisscholen ontbijten samen gezond en gezellig in de klas. Het thema van 2020 is: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’.

Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Elk bedrijf is verplicht om Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te maken. Is het mogelijk om alle verplichtingen rondom de RI&E in je voordeel te laten werken? Daarvoor organiseren de Bakkerijsector en VBZ op 29 oktober de online bijeenkomst Veilig en gezond werken 2020.

Banketbakker in Amsterdam

Banketbakker in Amsterdam

Banketbakkerij Kwekkeboom is voor haar productiebakkerij op zoek naar een zelfstandig werkende ervaren banketbakker.

Semi industrieel bakker omgeving Amsterdam

Semi industrieel bakker omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie (38 uur in wisselende diensten 3 ploegen) werk je zowel met machines als met de hand. De werkzaamheden voer je uit in de...

Filiaalleider bakkerswinkel omgeving Veendam

Filiaalleider bakkerswinkel omgeving Veendam

Wat ga je doen?Je houdt je voornamelijk bezig met: > verkoop van brood en banket > personeelsbeheer > voorraadbeheer/ dagelijkse bestellingen > administratie en...