Discussie over technische hulpstoffen in brood

Desem Lentebrood

BRUSSEL - Het Standing Committee in Brussel heeft in november gesproken over de interpretatie van technische hulpstoffen versus additieven in bakkerswaren. De meerderheid van het Standing Committee is van mening dat ascorbinezuur en cysteïne een technisch doel in de bereiding van brood en bakkerswaren vervullen en daarbij aanwezig blijven in het eindproduct, al dan niet in gewijzigde vorm, zo stelt het Standing Committee.

Position paper

Een overgrote meerderheid van het Standing Committee is van mening dat ascorbinezuur en cysteïne als additief gezien moeten worden. De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Bakkerijgrondstoffen Nebafa zijn van mening dat deze stoffen gezien moeten worden als technische hulpstoffen. Om die reden is met inbreng van kennis van technische experts een position paper opgesteld, met als doel overheden te informeren over de technische aspecten en wetgeving interpretatie van deze technische hulpstoffen.

Geen succes

“De position paper is gedeeld met de Nederlandse overheid, brancheorganisaties in andere Europese lidstaten en de Europese koepels AIBI en Fedima”, stellen de NVB en Nebafa. Helaas heeft dit niet tot het gewenste succes geleid.

Lees ook
Compad biedt bakkers hulp met webshop

Compad biedt bakkers hulp met webshop

Veel bedrijven zijn getroffen coor de coronacrisis. De horeca is gesloten en evenementen zijn voorlopig niet toegestaan. Ook de bakkerijen. Veel ondernemers zoeken een creatieve oplossing, waarbij ze vaak een online oplossing nodig hebben. Compad helpt hierbij.

Bakkersmaat biedt bakkers gratis webshop

Bakkersmaat biedt bakkers gratis webshop

Door alle coronamaatregelen neemt de populariteit van online winkelen toe. Dat geldt ook voor de klanten van de lokale bakker. Ook zij hebben in deze tijd een webshop nodig. Bakkersmaat helpt hierbij en biedt bakkers tijdens de coronacrisis een gratis webshop.

Samen sterk in coronacrisis

Samen sterk in coronacrisis

De werkgeversorganisaties NVB en NBOV en de werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen zijn trots op alle 2.000 werkgevers en 50.000 medewerkers die werkelijk alles op alles zetten om de bakkersbedrijven in deze uitzonderlijke tijd door de coronacrisis te loodsen om de 17,4 miljoen Nederlanders van brood en gebak te voorzien!

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Inpakoperator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige inpak van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig opstarten...

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Bakker / operator industriële koekbakkerij omgeving Deventer

Wat ga je doen?In deze functie ben je samen met directe collega’s verantwoordelijk voor de lijnmatige productie van koek en koekproducten. Je zal zelfstandig...