Discussie over technische hulpstoffen in brood

BRUSSEL - Het Standing Committee in Brussel heeft in november gesproken over de interpretatie van technische hulpstoffen versus additieven in bakkerswaren. De meerderheid van het Standing Committee is van mening dat ascorbinezuur en cysteïne een technisch doel in de bereiding van brood en bakkerswaren vervullen en daarbij aanwezig blijven in het eindproduct, al dan niet in gewijzigde vorm, zo stelt het Standing Committee.

Position paper

Een overgrote meerderheid van het Standing Committee is van mening dat ascorbinezuur en cysteïne als additief gezien moeten worden. De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Bakkerijgrondstoffen Nebafa zijn van mening dat deze stoffen gezien moeten worden als technische hulpstoffen. Om die reden is met inbreng van kennis van technische experts een position paper opgesteld, met als doel overheden te informeren over de technische aspecten en wetgeving interpretatie van deze technische hulpstoffen.

Geen succes

“De position paper is gedeeld met de Nederlandse overheid, brancheorganisaties in andere Europese lidstaten en de Europese koepels AIBI en Fedima”, stellen de NVB en Nebafa. Helaas heeft dit niet tot het gewenste succes geleid.

Lees ook
Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bakkerij Gorthuis wint Sterkste Schakel regio Kennemerland

Bakkerij Gorthuis wint Sterkste Schakel regio Kennemerland

Bakkerij Gorthuis uit Hoofddorp is de winnaar van de Sterkste Schakel regio Kennemerland. Deze ondernemingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming in de regio. Peter en Aria Gorthuis ontvingen de trofee tijdens de finale in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief