Dijkstra’s Broodspecialiteiten aspirant-lid Bakery Sweets Center

7 december 2020
Foto: Pixabay

Dijkstra’s Broodspecialiteiten uit Leeuwarden is aspirant-lid van het Bakery Sweets Center. Eigenaar Henk Wijnja wil het samenwerkingsverband uitdagen om de grenzen te verleggen als het gaat om het vermarkten van brood.

De geschiedenis van Dijkstra's Broodspecialiteiten gaat bijna 100 jaar terug. Het bedrijf is nu ruim tien jaar gevestigd op het industrieterrein in Oost-Leeuwarden. “We willen innovatief en modern zijn, een bedrijf dat met z’n tijd meegaat", vertelt Henk op de website van het Bakery Sweets Center. "Onze uitdaging is dat we willen dat ons brood op waarde wordt geschat. Geen commodity, maar iets wat speciaal, bijzonder en ontzettend lekker is. En waar dus een juiste prijs voor moet worden betaald."

Speciaalbrood

De bakker maakt een grote verscheidenheid aan diepvries deegstukken voor kleinbrood en speciaalbrood voor de bakkerij, horeca en de retail, waaronder Jumbo en Plus. De focus ligt de laatste jaren op speciaalbrood. “Wij maken producten die anderen niet kunnen maken", aldus Henk.

De bakker is nu aspirant-lid van het Bakery Sweets Center. "Ik daag de andere partners van Bakery Sweets Center uit om samen met ons te kijken naar manieren om brood op een andere manier te gaan vermarkten. Door een gezamenlijk platform te creëren waar brood écht in de schijnwerper komt te staan en als premium wordt behandeld. Wij gaan die uitdaging graag aan!”

Bakery Sweets Center

Sinds de start in 2018 zijn meer dan twintig bedrijven, ambachtelijk en industrieel, als partner aangesloten bij het Bakery Sweets Center. Het initiatief krijgt steun van de gemeente Leeuwarden en provincie Fryslân en wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer Friesland College, Hogeschool Van Hall Larenstein en Mbo Life Sciences.

Het Bakery Sweets Center heeft drie doelen:

  1. wendbaar vakmanschap: de bakkerij- en zoetwarensector nu en in de toekomst voorzien van gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers, op alle niveaus. Samen werken aan voldoende instromers die lerend werken, werkend leren, duurzaam inzetbaar zijn en zich een leven lang kunnen ontwikkelen;
  2. gezamenlijk onderzoek en innovatie: de ontwikkeling en verbetering van producten en ingrediënten door onderzoek, onderlinge kennisuitwisseling en innovatie. Samen leren, veranderen en innoveren;
  3. het imago van de sector verbeteren: samen werken aan maatschappelijke uitdagingen, zoals gezonde voeding, duurzaamheid en het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Voortdurend samen innoveren om producten aan te passen aan zowel maatschappelijke als consumentenwensen. Dit alles met als doel het imago van de sector te verbeteren.

Het Bakery Sweets Center richt zich op de functies procestechnoloog, process engineer, operator proces- en voedingsindustrie, plant­managers en technische dienst onderhoud & storing.

Meer weten over het Bakery Sweets Center? Lees dan het artikel 'Samenwerking bij opleidingsinstituut Bakery Sweets Center' online of in Bakkers in bedrijf 7-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Bron: Bakery Sweets Center

Altijd op de hoogte blijven?