Digitale lancering Empack Reconnect

Empack Reconnect 2020_foto Easyfairs

Foto: Easyfairs

Empack Reconnect, op 17 september, bood de verpakkingscommunity de mogelijkheid om elkaar online te ontmoeten, te netwerken en zaken te doen. Het online event werd bezocht door ongeveer 200 exposanten en 600 unieke bezoekers. Zij gingen met elkaar in discussie in themagerichte netwerklounges en volgden kennissessies.

In eerste instantie zette organisator Easyfairs in op een fysieke beurs, maar besloot in samenspraak met de community om de fysieke ontmoeting op Empack uit te stellen naar volgend jaar. Om de verpakkingsbranche toch bij elkaar te brengen, organiseerde Easyfairs dit online event.

Empack Reconnect

Op Next Level, de hypermoderne bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem werd een hoofdpodium en studio ingericht. Gastheren Ivo Horn en Rowdy van den Nieuwenhuizen gidsten bezoekers door de mogelijkheden van het online platform en bezoekers zochten interactie met exposanten, sprekers, maar ook met elkaar in diverse netwerklounges. Van den Nieuwenhuizen: “Na de start om 10.00 uur was het voor alle betrokkenen even wennen, maar al snel werden eerste connectieverzoeken verstuurd en geaccepteerd. De sprekers waren enthousiast over de professionele setting en spraken hun enthousiasme uit over de mogelijkheid tot napraten met bezoekers via de chatfunctie.”

“Het is mooi om te zien dat dit evenement binnen circa 3 weken op poten is gezet, waarbij vrijwel alles naar behoren is verlopen via het online platform Swapcard. Het online platform Empack Reconnect heeft zich als solide platform bewezen en biedt daarmee een mooie basis richting de toekomst”, geeft Van den Nieuwenhuizen met een glimlach aan.

Verpakkingsonderzoeken

Empack Reconnect vormde tevens het decor voor de live publicatie van verpakking gerelateerde onderzoeken. In de ochtend bracht ABN AMRO de ‘haat-liefde verhouding’ tussen consument en duurzame verpakkingen onder de aandacht. Dit werd gedaan middels een tweetal onderzoeken; het tijdperk voor en het tijdperk tijdens corona, met verrassende resultaten. Daarnaast behandelde prof. dr. Ernst Worrel vraagstukken op het gebied van herbruikbare verpakkingen en gaf advies op basis van wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Utrecht en het Consortium for Research into Sustainable Packaging (CRISP). In de middag kwamen diverse experts van SUEZ, TNO, Blomix, Brightlands en Green Serendipity aan het woord tijdens het Brightlands Symposium.

Irma de Hoon, Group Event Director bij Easyfairs sluit af: “De gepresenteerde onderzoeken dragen exact uit waar Empack voor staat. Het delen van kennis en inzichten is te allen tijde van essentieel belang om de stap voorwaarts in verpakkingen te blijven maken. De presentaties en opgenomen livesessies zijn vanaf komende week te vinden op www.empack.nl. Wij kijken met veel plezier terug op de online lancering, maar kijken met nog meer plezier uit naar hopelijk een fysieke ontmoeting op 31 maart en 1 april 2021 in de Brabanthallen in Den Bosch.”

Dossiers
Lees ook
Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023

Aandacht voor verpakkingsinnovaties Gouden Noot tijdens Empack 2023

Verpakkingsbeurs Empack zet tijdens de twintigste editie op 5 en 6 april 2023 de innovaties van de winnaars van de Gouden Noot in de schijnwerpers. Het is het debuut van de Gouden Noot op Empack.

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations vindt in 2023 gelijktijdig plaats met Empack. Op 5 en 6 april vinden beide verpakkingsbeurzen plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Organisatie Empack 2022 kijkt terug op geslaagde editie

Organisatie Empack 2022 kijkt terug op geslaagde editie

Ruim 250 exposanten presenteerden zich op Empack 2022 aan 5.500 bezoekers in Evenementenhal Gorinchem. De organisator Easyfairs noemt het een geslaagde editie. Netwerken was de hoofdmoot en de kennissessies werden goed bezocht.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief