Didammer bakker Seegers overgenomen door Bakkerij van Bentum

17 februari 2020
Foto: v.l.n.r. Meester Boulanger Daan Hesseling, Ellen Hesseling, Hetty Cornelissen en Robbie van Bentum (foto: Jeroen Krautz)

Bakkerij van Bentum neemt Bakkerij Seegers over. Tot eind februari is de winkel aan de Spoorstraat in Didam nog open als Bakkerij Seegers. Daarna opent de bakkerij begin maart de deuren als de tweede vestiging van Bakkerij van Bentum. De overname betekent het einde van de 125-jarige geschiedenis van bakkerij Seegers.

Bakker Berry Seegers was al een tijd op zoek naar een opvolger. Hij vond deze in het team van Bakkerij van Bentum. Seegers is blij met de overname. "Ik heb er alle vertrouwen in”, zegt hij. 

Het was een snelle beslissing, laat bakker Daan Hesseling, mede-eigenaar van Bakkerij van Bentum, weten. “We hoorden dat Berry Seegers een overnamekandidaat zocht en eigenlijk was het binnen een week gepiept. Seegers is een goede bakker met een vaste klantenkring - hij heeft een goede naam opgebouwd en bovendien is het een heel aardige man. Het voelde gewoon goed."

Nieuwe eigenaar

De bakkerij zal maar een paar dagen gesloten zijn. “Op 1 maart krijgen we de sleutel van de bakkerij. Natuurlijk hebben we een paar dagen nodig om de kassasystemen over te zetten en ons assortiment een plekje te geven”, zegt Hesseling. Op 6 maart gaan de deuren van Bakkerij van Bentum open. Voor de klanten van Seegers zal er niet veel veranderen. "Of nou ja, alleen in positieve zin”, lacht hij, “We behouden een deel van het huidige personeel. Dat zijn toch de bekende gezichten voor de klanten. Daarnaast zullen we het aanbod van Seegers uitbreiden met ons versgemaakte gebaksassortiment.”

Ook in de koffiecorner ziet de ondernemer kansen. "Vooral met ons heerlijke gebak. Maar we doen het stapje voor stapje. Onze eerste prioriteit is open gaan met brood, broodjes, koek en gebak.”

Hesseling weet dat de Didammers trouw zijn aan 'hun' bakker. "We zetten ons beste beentje voor om de goede zorgen van Bakker Seegers over te nemen.” Er komt nog een ‘grand opening’, houd daarvoor de Facebookpagina van Bakkerij van Bentum in de gaten

125 jaar geschiedenis

Bakker Berry Seegers neemt als laatste telg afscheid van het familiebedrijf. “Mijn overgrootvader startte het bedrijf 125 jaar geleden. Het is altijd van vader op zoon overgedragen. Ja, dat is wel even slikken”, zegt Seegers, die al 23 jaar met een bakkerij in Didam zit. De 61-jarige ondernemer stond voor een moeilijke keuze. “Ik werk al vijftien jaar zo’n 100 uur in de week. Dat gaat op een moment zijn tol eisen. Van je sociale leven, maar ook van je lichaam. Afbouwen was in onze bedrijfssituatie geen optie. Dus was het een kwestie van een opvolger zoeken, of stoppen.”

Seegers is ontzettend blij dat Van Bentum op zijn pad is gekomen. “Ik kan het nu met een gerust hart achterlaten. Van Bentum is een topzaak met topproducten. Dat moet ook wel in een bakkersplaats als Didam. Ik heb er alle vertrouwen in dat de zaak wordt voortgezet. Ik wil al onze klanten bedanken voor het vertrouwen in ons en wens team Van Bentum alle succes van de wereld.” Seegers gaat overigens nog lang niet met pensioen; hij gaat aan de slag bij zijn zoon, die een schildersbedrijf heeft. “Daar kan en mag ik in alle rust afbouwen.”

Nieuwe gezichten

Naast twee winkelmedewerkers van Seegers zal Didam kennismaken met twee nieuwe gezichten: Ellen Hesseling en Hetty Cornelissen. Ellen is de echtgenoot van Daan; Hetty is de zus van bakkerijeigenaar Robbie van Bentum. Deze dames nemen de taak van filiaalleider op zich. De vestiging van Seegers in Zevenaar sluit de deuren.

 

Altijd op de hoogte blijven?