Demonstraties en workshops in bakkerijmuseum

MEDEMBLIK - Het programma in het bakkerijmuseum Medemblik ziet er voor de komende weken ambachtelijk en lekker uit, stellen de medewerkers van het bakkerijmuseum. De komende weken zullen de bakkers ouderwetse lekkernijen maken. “De geur van speculaas wordt vervangen door de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen.  Elke dag worden er kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons gemaakt. Allemaal op de historische wijze”, aldus het bakkerijmuseum.

  • Demonstraties
  • De bakker zal de komende weken demonstreren hoe hij de producten maakt. “En hij vertelt er ook graag over. Daarnaast mogen alle bezoekende kinderen elke dag, doorlopend en zonder extra kosten een eetbaar kerstfiguur maken, met bijvoorbeeld marsepein”, stelt het museum. Ook voor de oudere professionele en hobbybakkers zijn er de komende tijd mogelijkheden om de fijne kneepjes te leren. “Speciaal voor de kerst zullen de banketbakkers demonstreren hoe je lekkere kerstchocolade maakt.”
Lees ook
ABN AMRO: Hoge gas- en elektriciteitsprijzen kosten bedrijfsleven circa 22 miljard euro

ABN AMRO: Hoge gas- en elektriciteitsprijzen kosten bedrijfsleven circa 22 miljard euro

Het bedrijfsleven heeft veel last van de hoge gas- en elektriciteitsprijzen. Meer bedrijven belanden in zwaar weer naarmate meer vaste energiecontracten aflopen. Volgens ABN AMRO zijn de glastuinbouw, industrie, bouw en voedingsmiddelenindustrie het meest kwetsbaar voor de hoge energieprijzen. Ondanks dit alles groeit de economie met 3,1 procent.

Bakkers in de media – week 12

Bakkers in de media – week 12

Hoge graanprijzen, brood met een afbeelding van Poetin en Roy Schepers over het WK Boulangerie. Wat kwam er deze week over de bakkersbranche voorbij in andere media?

Bakkers in de media – week 11

Bakkers in de media – week 11

Stijgende kosten, acties voor Oekraïne en Belgische bakker opent bakkerij in Nederland. Wat kwam er deze week over de bakkersbranche voorbij in andere media?