Demonstraties en workshops in bakkerijmuseum

14 december 2015

MEDEMBLIK - Het programma in het bakkerijmuseum Medemblik ziet er voor de komende weken ambachtelijk en lekker uit, stellen de medewerkers van het bakkerijmuseum. De komende weken zullen de bakkers ouderwetse lekkernijen maken. “De geur van speculaas wordt vervangen door de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen.  Elke dag worden er kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons gemaakt. Allemaal op de historische wijze”, aldus het bakkerijmuseum.

  • Demonstraties
  • De bakker zal de komende weken demonstreren hoe hij de producten maakt. “En hij vertelt er ook graag over. Daarnaast mogen alle bezoekende kinderen elke dag, doorlopend en zonder extra kosten een eetbaar kerstfiguur maken, met bijvoorbeeld marsepein”, stelt het museum. Ook voor de oudere professionele en hobbybakkers zijn er de komende tijd mogelijkheden om de fijne kneepjes te leren. “Speciaal voor de kerst zullen de banketbakkers demonstreren hoe je lekkere kerstchocolade maakt.”

Altijd op de hoogte blijven?