Demonstraties en workshops in bakkerijmuseum

MEDEMBLIK - Het programma in het bakkerijmuseum Medemblik ziet er voor de komende weken ambachtelijk en lekker uit, stellen de medewerkers van het bakkerijmuseum. De komende weken zullen de bakkers ouderwetse lekkernijen maken. “De geur van speculaas wordt vervangen door de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen.  Elke dag worden er kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons gemaakt. Allemaal op de historische wijze”, aldus het bakkerijmuseum.

  • Demonstraties
  • De bakker zal de komende weken demonstreren hoe hij de producten maakt. “En hij vertelt er ook graag over. Daarnaast mogen alle bezoekende kinderen elke dag, doorlopend en zonder extra kosten een eetbaar kerstfiguur maken, met bijvoorbeeld marsepein”, stelt het museum. Ook voor de oudere professionele en hobbybakkers zijn er de komende tijd mogelijkheden om de fijne kneepjes te leren. “Speciaal voor de kerst zullen de banketbakkers demonstreren hoe je lekkere kerstchocolade maakt.”
Lees ook
Bakkers in de media - week 14

Bakkers in de media - week 14

Ramadan bij de lokale bakker, tekort aan personeel en het overlijden van bakker Jan Koopmans. Wat verscheen er deze week in de media over de bakkersbranche?

Patisserie de Rouw lanceert paaskunstwerk L’Art de Vivre

Patisserie de Rouw lanceert paaskunstwerk L’Art de Vivre

Patisserie de Rouw in Vught voegt ter gelegenheid van pasen een chocoladekunstwerk aan het assortiment toe. Het kunstwerk L’Art de Vivre symboliseert het leven en de kunst van het leven. Het is voorzien van eieren in een zonnebloemgele kleur en staat op een voet van chocolade-eitjes.

Bakkers in de media - week 13

Bakkers in de media - week 13

Stijgende grondstofprijzen, tweede plaats BoulangerieTeam tijdens de Coupe du Monde en het Domtorentje bestaat 100 jaar. Wat verscheen er afgelopen week over de bakkersbranche in andere media?