Demonstraties en workshops in bakkerijmuseum

MEDEMBLIK - Het programma in het bakkerijmuseum Medemblik ziet er voor de komende weken ambachtelijk en lekker uit, stellen de medewerkers van het bakkerijmuseum. De komende weken zullen de bakkers ouderwetse lekkernijen maken. “De geur van speculaas wordt vervangen door de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen.  Elke dag worden er kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons gemaakt. Allemaal op de historische wijze”, aldus het bakkerijmuseum.

  • Demonstraties
  • De bakker zal de komende weken demonstreren hoe hij de producten maakt. “En hij vertelt er ook graag over. Daarnaast mogen alle bezoekende kinderen elke dag, doorlopend en zonder extra kosten een eetbaar kerstfiguur maken, met bijvoorbeeld marsepein”, stelt het museum. Ook voor de oudere professionele en hobbybakkers zijn er de komende tijd mogelijkheden om de fijne kneepjes te leren. “Speciaal voor de kerst zullen de banketbakkers demonstreren hoe je lekkere kerstchocolade maakt.”
Lees ook
Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.

Bakkers in de media - week 30

Bakkers in de media - week 30

Hoe behoud je je personeel, bakkers sluiten hun onderneming en een Gofundme-actie voor jonge Oekraïense patissier. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Bakkers in de media - week 29

Bakkers in de media - week 29

Hoe gaan bakkers om met de stijgende cijfers, bakker bezorgt brood in tuktuk en graanoogst start twee weken eerder. Wat lazen we de afgelopen week? Een greep uit de media.