Demonstraties en workshops in bakkerijmuseum

MEDEMBLIK - Het programma in het bakkerijmuseum Medemblik ziet er voor de komende weken ambachtelijk en lekker uit, stellen de medewerkers van het bakkerijmuseum. De komende weken zullen de bakkers ouderwetse lekkernijen maken. “De geur van speculaas wordt vervangen door de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen.  Elke dag worden er kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons gemaakt. Allemaal op de historische wijze”, aldus het bakkerijmuseum.

  • Demonstraties
  • De bakker zal de komende weken demonstreren hoe hij de producten maakt. “En hij vertelt er ook graag over. Daarnaast mogen alle bezoekende kinderen elke dag, doorlopend en zonder extra kosten een eetbaar kerstfiguur maken, met bijvoorbeeld marsepein”, stelt het museum. Ook voor de oudere professionele en hobbybakkers zijn er de komende tijd mogelijkheden om de fijne kneepjes te leren. “Speciaal voor de kerst zullen de banketbakkers demonstreren hoe je lekkere kerstchocolade maakt.”
Lees ook
Boekrecensie: De Ark van de Smaak

Boekrecensie: De Ark van de Smaak

“Het is een verzameling van zaken die waarde hebben.” Zo staat het in de inleiding. En zo voelt het ook. Van Boerentenen en Heilige boon (het boek begint met akkerbouw) tot Vlaardings ijzerkoekje en vergeten vleeswaren (ambachtelijke producten).

Nieuw kantoor voor Compad Software

Nieuw kantoor voor Compad Software

Compad Software breidt uit. Vanwege de groei en uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten werd vorig jaar zomer een nieuw kantoorpand aangekocht. Na een intensieve verbouwing is het bedrijf nu over naar de nieuwe locatie waar voor de software ontwikkelaars, helpdeskmedewerkers en grafische vormgevers ruime moderne en lichte werkplekken zijn gecreëerd.

HAPPY VALENTINE!

HAPPY VALENTINE!

Wie wil zijn/haar allerliefste nu niet verrassen met deze heerlijke Naked Cake met bosvruchten in hartvorm? Deze Naked Cake is gevuld met een gele room met een natuurlijk Bourbon vanille aroma, slagroom, Bosvruchtenjam en gedecoreerd met bosvruchten.