Van Delft maakt pepernoot populair

7 oktober 2016

HARDERWIJK - Pepernotenfabriek Van Delft in Harderwijk heeft een najaarsoffensief ingezet. Doel is om deze oerhollandse lekkernij steeds populairder te maken. Speerpunt in de acties is de opening van 20 pepernotenwinkels in evenzoveel steden, een recordaantal. De afgelopen jaren bleken deze tijdelijke speciaalzaken een doorslaand succes. “Omdat er veel te beleven is.”

Veel fans

Directeur Oscar de Lange van Van Delft is blij met het succes van de pepernoot en de winkels. “Pepernoten hebben veel fans, het is een echt Nederlands product dat eigendom is van ons allemaal. Er is ook belangstelling vanuit het buitenland, een dezer dagen openen we zelfs een winkel in Berlijn! Ons bedrijf is de oudste pepernotenfabriek van het land, we bestaan sinds 1880. We vertellen in de winkels niet alleen het historische verhaal van de pepernoot, maar voegen er hippe nieuwe smaken aan toe. De winkels spelen in op beleving, de klant kan er 50 soorten zien en ze laten verpakken als een feestelijk cadeautje. In de winkels hangt de geur van vers afgebakken pepernoten, klanten kunnen er alle smaken proeven. Hier winkelen is een uitje.”

Meest gegeten koekje

De verkoop van pepernoten krijgt ieder jaar een piek in het laatste kwartaal van het jaar. Dan is deze traditionele lekkernij het meest gegeten koekje in Nederland. Pepernotenfabriek Van Delft in Harderwijk bakt jaarlijks meer dan 3,2 miljard pepernoten. “Ook de aandacht voor het Sinterklaasfeest en zelfs de discussies rond Zwarte Piet zijn positief voor de verkoop pepernoten. Mensen hechten meer waarde aan Nederlandse tradities”, aldus De Lange. De pepernoot is het oudste koekje van ons land. Het kwam al voor in de zestiende eeuw toen er kruiden uit Oost Indië kwamen en men deze in broodbakkerijen aan kleine broodstukjes toevoegde.

Meer smaakvariatie

Van delf biedt klanten naast ambachtelijke varianten keuze uit chocolade-pepernoten met smaken als framboos, stroop, tiramisu en truffel-kaneel. Met glutenvrije-, biologische en speltpepernoten speelt het bedrijf in op de stijgende vraag naar natuurlijke producten. Ook zijn er klassieke pepernoten te koop met de smaken kaneel, gember, peper en steranijs.

 

Altijd op de hoogte blijven?