Dekamarkt rolt broodbox formule verder uit

DekaMarkt_Broodbox

Supermarktketen DekaMarkt startte op 14 september een pilot met de Brood Box van Too Good To Go. Drie filialen boden dagelijks verschillende broodproducten van de dag ervoor aan via de app. Het concept sloeg aan en wordt nu uitgerold naar alle filialen van DekaMarkt. 

Wouter Hummel, formule manager bij DekaMarkt, legt uit: “Ik ben echt super trots dat we als eerste supermarkt de Brood Box na een succesvolle pilot uitrollen naar alle filialen. In slechts vier weken tijd verkochten we 300 Brood Boxen en bespaarden zo 750 kilo aan CO2 uitstoot. Door de uitrol naar alle filialen van DekaMarkt kunnen we nog veel meer CO2 besparen én geven we het brood een tweede leven.”

Brood Box

App-gebruikers waarderen de Brood Box met een 4,3 uit 5. Eén van de klanten gaf als reactie op zijn aangekochte Brood Box: “Erg tevreden, je krijgt een hele mooie hoeveelheid brood. Het was zeker het geld waard. Ik heb al 2x besteld nu.”

Too Good To Go

Sinds maart 2019 werkt DekaMarkt samen met Too Good To Go tegen voedselverspilling. De app zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. "Een missie die perfect past bij de doelstellingen van DekaMarkt."

Dossiers
Lees ook
Zoet brood voor het goede doel

Zoet brood voor het goede doel

De vrouw van oud-bakker Marco van Esterik kreeg in 2013 een Phyllodestumor. Om meer bekendheid te geven aan deze zeldzame ziekte begon hij met het verzamelen van informatie en bouwde een website. Ook ontwikkelde hij het zogenaamde Phyllodes brood. Sindsdien bakt hij dit zoete brood voor het goede doel.

'Als de smaak goed is, heb je geen enorm assortiment nodig'

'Als de smaak goed is, heb je geen enorm assortiment nodig'

Vier bakkers die het anders aanpakken dan ‘reguliere’ bakkers. Allen eenpitters die het liefst met de handen in het deeg zitten. Ze delen een liefde voor puur brood met smaak en willen klanten laten zien wat er nog meer kan met brood. Vandaag het derde deel van dit artikel met Joris van Voorthuizen.

‘Steeds meer chefs maken hun eigen brood’

‘Steeds meer chefs maken hun eigen brood’

Maxim Rolvink (29) is de eerste broodsommelier van Nederland. De bakkerszoon creëert broden die bij de gerechten van restaurant Wils in Amsterdam passen. “In deze rol kan ik mijn creativiteit beter kwijt dat in een traditionele bakkerij.” Door de groeiende interesse voor brood ziet Rolvink in de toekomst wel meer vakgenoten opstaan.

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...

Chef Broodbakker omgeving Naaldwijk

Chef Broodbakker omgeving Naaldwijk

Wat ga je doen?Voor een van onze klanten in de omgeving van Naaldwijk zijn we op zoek naar een Chef Broodbakker. In deze functie stuur je het volledige team van...