Dekamarkt rolt broodbox formule verder uit

DekaMarkt_Broodbox

Supermarktketen DekaMarkt startte op 14 september een pilot met de Brood Box van Too Good To Go. Drie filialen boden dagelijks verschillende broodproducten van de dag ervoor aan via de app. Het concept sloeg aan en wordt nu uitgerold naar alle filialen van DekaMarkt. 

Wouter Hummel, formule manager bij DekaMarkt, legt uit: “Ik ben echt super trots dat we als eerste supermarkt de Brood Box na een succesvolle pilot uitrollen naar alle filialen. In slechts vier weken tijd verkochten we 300 Brood Boxen en bespaarden zo 750 kilo aan CO2 uitstoot. Door de uitrol naar alle filialen van DekaMarkt kunnen we nog veel meer CO2 besparen én geven we het brood een tweede leven.”

Brood Box

App-gebruikers waarderen de Brood Box met een 4,3 uit 5. Eén van de klanten gaf als reactie op zijn aangekochte Brood Box: “Erg tevreden, je krijgt een hele mooie hoeveelheid brood. Het was zeker het geld waard. Ik heb al 2x besteld nu.”

Too Good To Go

Sinds maart 2019 werkt DekaMarkt samen met Too Good To Go tegen voedselverspilling. De app zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. "Een missie die perfect past bij de doelstellingen van DekaMarkt."

Dossiers
Lees ook
Batard de multicéréales - Op vloer gebakken meerzadenbrood

Batard de multicéréales - Op vloer gebakken meerzadenbrood

Behalve met voordegen, zoals poolish en desem, kunnen we brood nog op een andere manier verbeteren: met een kookstuk. ‘Soakers’, ‘Quelstück’, ‘Tang Zhong’, ‘Brühstück’ of gewoon ‘kookstuk’: allemaal benamingen van verschillende kookstukmethoden.

Broodsommelier: een nieuw vak

Broodsommelier: een nieuw vak

Bij restaurant Wils in Amsterdam is de eerste broodsommelier van Nederland in dienst: Maxim Rolvink. Bij een sommelier denk je natuurlijk aan wijn, maar ook brood kun je op gerechten afstemmen.

Oude granen, nieuw brood - Ineke Berentschot, Noor Bas, Dion Heerkens

Oude granen, nieuw brood - Ineke Berentschot, Noor Bas, Dion Heerkens

Waar werd duizenden jaren geleden brood van gebakken, en wat is er met die granen gebeurd? Hoe kunnen we de granen van vroeger terugbrengen naar het heden? Voor wie benieuwd is naar het antwoord op deze vragen, is ‘Oude granen, nieuw brood’ absoluut een aanrader.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...