Dekamarkt rolt broodbox formule verder uit

26 oktober 2020

Supermarktketen DekaMarkt startte op 14 september een pilot met de Brood Box van Too Good To Go. Drie filialen boden dagelijks verschillende broodproducten van de dag ervoor aan via de app. Het concept sloeg aan en wordt nu uitgerold naar alle filialen van DekaMarkt. 

Wouter Hummel, formule manager bij DekaMarkt, legt uit: “Ik ben echt super trots dat we als eerste supermarkt de Brood Box na een succesvolle pilot uitrollen naar alle filialen. In slechts vier weken tijd verkochten we 300 Brood Boxen en bespaarden zo 750 kilo aan CO2 uitstoot. Door de uitrol naar alle filialen van DekaMarkt kunnen we nog veel meer CO2 besparen én geven we het brood een tweede leven.”

Brood Box

App-gebruikers waarderen de Brood Box met een 4,3 uit 5. Eén van de klanten gaf als reactie op zijn aangekochte Brood Box: “Erg tevreden, je krijgt een hele mooie hoeveelheid brood. Het was zeker het geld waard. Ik heb al 2x besteld nu.”

Too Good To Go

Sinds maart 2019 werkt DekaMarkt samen met Too Good To Go tegen voedselverspilling. De app zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. "Een missie die perfect past bij de doelstellingen van DekaMarkt."

Altijd op de hoogte blijven?