Deens bedrijf ontwikkelt plantaardig softijs

Naturli plantaardig softijs

Het Deense bedrijf Naturli' produceert plantaardige voedingswaren, waaronder ijs. De afgelopen twee jaar werkten de productontwikkelaars aan plantaardig softijs. Het resultaat is 100 procent groen softijs.

Softijs is een populair product. "Alleen al in Denemarken worden jaarlijks 20 miljoen wafels met softijs gegeten", vertelt Henrik Lund, CEO bij Naturli’. In het nieuwe softijs zitten geen dierlijke ingrediënten. Het is gemaakt op basis van rijst en afgemaakt met een vanillesmaak. Het groene softijs kan in dezelfde softijsmachines gemaakt worden als het traditionele softijs.

Productontwikkelaars Claus Sørensen en Rasmus Mommer werkten twee jaar aan de ontwikkeling van het ijs. "Het is de kunst om de perfecte, romige kwaliteit te realiseren, die alle monden met een glimlach herkennen. Dat is veel moeilijker dan 100 procent de juiste vanillesmaak te creëren", vertelt Sørensen. 

Plantaardige toekomst

Lund hoopt met het plantaardige softijs internationaal door te kunnen breken. Vanuit Italië is er al belangstelling getoond. Het doel is om in thuisland Denemarken binnen drie jaar een marktaandeel van 75 procent te krijgen.

"De markt voor plantaardige voedingswaren is in grote delen van de wereld booming", zegt Lund. Hij verwacht dat de voedingswaren van de toekomst steeds vaker plantaardig zullen zijn. Het is zijn doel dat plantaardig ijs de toekomstige keuze wordt in een ijssalon, café of op andere plekken, waar men naartoe gaat om ijs te kopen.

Dossiers
Lees ook
Callebaut lanceert zuivelvrije chocolade NXT

Callebaut lanceert zuivelvrije chocolade NXT

Callebaut lanceert de volledig veganistische chocolade onder de naam NXT. De chocolade is speciaal ontwikkeld voor chefs en patissiers en de smaak komt volgens het bedrijf zo dicht mogelijk in de buurt bij die van originele Belgische chocolade. Daarnaast lanceert Callebaut een digitaal platform waar chefs inspiratie voor recepten kunnen opdoen.

Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Marike van Beurden: ‘Vegan patisserie moet minstens zo lekker zijn als traditioneel gebak’

Clean label, glutenvrij, vegan en duurzaamheid zijn thema’s die ook in de patisserie spelen. Patissier en patisserieconsultant Marike van Beurden houdt zich er uitgebreid mee bezig. Zo is ze de afgelopen tijd in de vegan patisserie gedoken. Wat haar ertoe bracht zelf een vegan boter te ontwikkelen. “Naast de boter gaan we nog meer vegan producten maken,...

Bakkerij Royal komt met het Bossche Bol-ijsje

Bakkerij Royal komt met het Bossche Bol-ijsje

Bakker Jules Lauwerijssen van Bakkerij Royal in 's Hertogenbosch heeft iets nieuws bedacht. Het Bossche Bol-ijsje is een Bossche Bol gevuld met softijs op een hoorntje. "De eerste reacties op straat zijn positief en net als bij de echte bol zit de inhoud over het hele gezicht", vertelt Jules aan Omroep Brabant.