De Winkel van de Toekomst

Bakkerswinkel

Op dinsdag 5 juni organiseert het Genootschap voor de Bakkerij de bijeenkomst 'Winkel van de Toekomst'. Heeft de fysieke winkel nog toekomst? Of kopen we straks alles online? Deze vragen staan centraal tijdens deze bijeenkomst in de Store of the Future in Amersfoort.

Of het nou om een paar schoenen of een brood gaat: de nieuwe generatie consumenten koopt meer en vaker online. Toch wil diezelfde consument ook in de toekomst wel graag lekker blijven winkelen. Hoe kunnen de fysieke en digitale wereld worden gecombineerd om tot een optimale winkelervaring te komen voor een nieuwe generatie klanten? Hoe transformeer je een winkel van een plek waar je spullen koopt tot een plaats waar iets te beleven valt? Van een plek om boodschappen te doen (‘point of purchase’) naar een plaats waar de consument zich betrokken voelt en nieuwe ervaringen kan opdoen (‘point of engagement’)?

Store of the Future

Adviesbureau Q&A onderzocht de winkelbehoeftes van de toekomstige generatie. Op basis van de uitkomsten hebben zij een ‘Store of the Future’ ingericht: eerst in Den Haag, nu in Amersfoort. De bijeenkomst van het Genootschap vindt plaats in de huidige testwinkel in Amersfoort. John Terra van Q&A vertelt daar over hun onderzoek en de resultaten. Ook toont hij diverse innovatieve praktijkvoorbeelden uit de foodwereld.

Daarnaast geeft Terra ook een rondleiding door zijn Store of the Future. De deelnemers krijgen zo een indruk van de manier waarop de fysieke en digitale beleving kunnen worden verbonden in een winkelomgeving. Hoe kun je technologie effectief inzetten om klantbeleving en klantbetrokkenheid te verhogen? Hoe kun je digitale media integreren in een retailomgeving? Wat werkt wel en wat werkt juist niet?

Belangstellende kunnen voor meer informatie of om zich aan te melden contact opnemen met het Genootschap voor de Bakkerij.

Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft vijf tips voor online communicatie

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft vijf tips voor online communicatie

Welk nieuws bied je in deze coronatijd zelf aan als bakkerij? Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft vijf tips voor online communicatie.

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Redactiestage bij onze Foodvakbladen

Wij zoeken een nieuwe stagiair(e)! Kom jij ons team versterken? Je gaat aan de slag voor de websites, social media en de bladen. Je schrijft nieuwsberichten, artikelen, maakt vlogs, bezoekt congressen en beurzen en gaat op reportage.

Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman nieuwe voorzitter NBOV

Arend Kisteman is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). De leden van de vereniging namen dit besluit tijdens de algemene ledenvergadering op 8 juli. Kisteman volgt Jos den Otter op, die na een voorzitterschap van bijna tien jaar afscheid heeft genomen van de NBOV.

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...