De taal van smaak – Reinier Spreen

23 mei 2019

Lekker is een vreselijk woord. Waaróm is het lekker? Leg dat maar eens uit. ‘De taal van smaak’ gaat over hoe je woorden vindt voor wat je ruikt en proeft. Want smaak is een taal die je kunt leren spreken en verstaan. Je voegt een extra laag toe aan je ervaring. En spreek je hem eenmaal vloeiend, dan beleef je alles op een veel dieper niveau.

Smaak, echte smaak, de sensatie van alles wat je tong proeft, is tamelijk rechtlijnig. Umami blijft wat lastig, maar voor zoet, zuur, zout en bitter vinden we feilloos de juiste woorden. Het is met ruiken dat we de mist in gaan. Ze zeggen dat het aan onze neus ligt, maar dat is onzin. Met een beetje aandacht gaat het verbazingwekkend goed. Dit kleine boekje verdedigt de stelling dat smaak een taal is die je kunt leren spreken en verstaan. Taal helpt je om een onzichtbare wereld te vatten, te onderscheiden en op een bewustere manier te begrijpen.

De taal van smaak van Reinier Spreen is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: De taal van smaak | ISBN: 9789082591415 | Prijs: 10,00

Altijd op de hoogte blijven?