De taal van smaak – Reinier Spreen

De taal van smaak

Lekker is een vreselijk woord. Waaróm is het lekker? Leg dat maar eens uit. ‘De taal van smaak’ gaat over hoe je woorden vindt voor wat je ruikt en proeft. Want smaak is een taal die je kunt leren spreken en verstaan. Je voegt een extra laag toe aan je ervaring. En spreek je hem eenmaal vloeiend, dan beleef je alles op een veel dieper niveau.

Smaak, echte smaak, de sensatie van alles wat je tong proeft, is tamelijk rechtlijnig. Umami blijft wat lastig, maar voor zoet, zuur, zout en bitter vinden we feilloos de juiste woorden. Het is met ruiken dat we de mist in gaan. Ze zeggen dat het aan onze neus ligt, maar dat is onzin. Met een beetje aandacht gaat het verbazingwekkend goed. Dit kleine boekje verdedigt de stelling dat smaak een taal is die je kunt leren spreken en verstaan. Taal helpt je om een onzichtbare wereld te vatten, te onderscheiden en op een bewustere manier te begrijpen.

De taal van smaak van Reinier Spreen is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: De taal van smaak | ISBN: 9789082591415 | Prijs: 10,00

Dossiers
Lees ook
Over smaak valt te twisten!

Over smaak valt te twisten!

Stichting Ambachtelijke Bakkerij onderzocht opvolging Oliebollentest Een waterdichte testmethode, een gedegen communicatieplan opgezet door de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, NBOV en NBC én een nieuwe, landelijke mediapartner. Eigenlijk ligt alles klaar voor een nieuwe oliebollencompetitie, nu het Algemeen Dagblad met zijn jaarlijkse smaaktest is...

Nieuw programma: De 5 smaken van Joël

Nieuw programma: De 5 smaken van Joël

In de '5 smaken van Joël' neemt zelfverklaard alleseter en culinair journalist Joël Broekaert de kijker mee in zijn onderzoek naar de wereld en de geschiedenis achter de vijf basissmaken. Joël wijdt zijn leven aan alles wat met eten, proeven en smaak te maken heeft. Maar wat zijn zoet, zout, zuur, bitter en umami precies? Waarom bestaan die smaken?...

Sonneveld: FermenSon Luxe voor klein- en vruchtenbrood

Sonneveld: FermenSon Luxe voor klein- en vruchtenbrood

PAPENDRECHT - Sonneveld breidt de FermenSon-lijn wegens succes uit met FermenSon Luxe: een gebruiksklaar voordeeg dat speciaal is ontwikkeld voor de bereiding van klein- en vruchtenbrood met een authentiek karakter. Met FermenSon speelt de bakker eenvoudig in op de vraag van de meest veeleisende klanten en biedt hij transparantie. Eerst met grootbrood...

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...