De huidige Meesters willen dichterbij komen. Want hoewel hun titel Meester Boulanger of Meester Patissier van excellent vakmanschap getuigt, zijn zij allesbehalve onbenaderbaar. “Integendeel!”, zegt Reginald Weeber, voorzitter van Vereniging De Meesters. “De Meesters zijn prachtige mensen, die graag hun kennis delen met iedereen die net als zij laaiend enthousiast is over brood, banket, patisserie, chocolade of ijs.” Daarom zijn de Meesters in de aanloop naar hun jubileumjaar én het jaar van nieuwe Meesterexamens een intensieve mediacampagne gestart.
Mediacampagne Meester Boulangers en Patissiers
De mediacampagne vindt plaats op Instagram. Tien weken lang overspoelen de Meester Boulangers en Patissiers Instagram overspoeld met verhalen en filmpjes. Met als doel het imago van het vak van de Meesters te promoten, liefst ook bij de jongere doelgroep.
“Wij willen het excellente vakmanschap van de patissiers en boulangers benoemen, onderhouden en bewaken”, aldus Paul van Pelt, verantwoordelijk voor PR en Communicatie binnen de vereniging. “Maar dat doen we niet vanuit de hoogte of op afstand. We willen juist dicht bij degenen komen te staan die dezelfde liefde en passie voelen voor ons vak. Daarom delen we momenteel volop verhalen en beelden vanuit de praktijk van de Meesters, zodat zij echt een gezicht krijgen en benaderbaar worden. Want als je iets wilt weten van de Meesters, of je nu aan het begin van je carrière staat of al heel lang bezig bent: vráág het ze gewoon! Ze geven altijd antwoord en helpen je graag. Daar zijn ze per slot van rekening Meesters voor. De branche zou veel meer een beroep op hen mogen en kunnen doen.”
Geheim project
Komend jaar bestaat Vereniging De Meesters tien jaar. In april vinden er nieuwe Meesterexamens plaats en in juni volgt de inauguratie van mogelijk nieuwe Meesters. “Aan die inauguratie koppelen wij een nu nog geheim project, waarmee wij opnieuw iedereen met belangstelling voor ons prachtige vak volop willen inspireren”, aldus Paul. “Ik kan alleen maar heel populair zeggen: stay tuned… En volg ons op Instagram!”
In aanloop naar de examens voor Meester Boulanger en Patissier schetst Bakkers in bedrijf een profiel van de huidige Meesters. Lees hier onze gesprekken met Daan Hesseling, Wilfred Haafs, Mark Plaating, Rudolph van Veen, Wietse Schiere, Robèrt van Beckhoven, Hiljo Hillebrand en Peter Bienefelt.