Nieuwe streekbonbon de Limburgse Bal

Limburgse Bal

Carlz voegt een nieuwe bal toe aan de Nederlandse Bal collectie: de Limburgse Bal. De Limburgse Bal is de achtste streek- en stadsbonbon-creatie van het bedrijf. De streekbonbon is gemaakt van fijne ganache en 100% pure Jonagold appelstroop uit Limburg.

Voor de bonbon werkt Carlz samen met De Stroopstooker uit Limburg. De Stroopstooker maakt authentieke Limburgse appel- en perenstroop. Voor de stroop wordt slechts één appel of perenras gebruikt. Voor de Limburgse Bal is de Jonagold gebruikt. Dit resulteert in een fris-zoete bonbon-creatie.

Carlz ontwikkelde de Nederlandse Bal-Collectie. Naast de Limburgse Bal is er onder andere de Haagse Bal, de Brabantse Bal en de Amsterdamse Bal.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Patisserie de Rouw steunt KiKa

Patisserie de Rouw steunt KiKa

Patisserie de Rouw in Vught steunt de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKA). Hiervoor ontwikkelde de patisserie een melkchocoladereep met hazelnoten. De helft van de opbrengst van de KiKa-chocoladereep gaat naar dit goede doel.

Chocolatier van naam pleit voor meer complexe smaken

Chocolatier van naam pleit voor meer complexe smaken

Kees Raat, bekend van onder meer de Chocoladebijbel, was de eerste in Nederland die zouten, pepers en azijnen gebruikte in bonbons. Chocolade met complexe smaken, voor volwassenen. Dat aanbod van ‘volwassen’ chocolade mag best worden uitgebreid, vindt hij. “Naarmate je ouder wordt, verandert je smaak. Van het zoete palet ga je steeds...

Nieuwe locatie Dutch Pastry Award

Nieuwe locatie Dutch Pastry Award

De Dutch Pastry Award en de Beste bonbon van Nederland vinden plaats op een andere locatie. De organisatie heeft een nieuw onderkomen gevonden bij de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het event is op 6 april live te volgen.