'De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland'

IMG_4408

De speculaasjes zonder amandelen van Theo Engelen uit Bemmel zijn uitgeroepen tot de lekkerste speculaas van Nederland, tijdens een vak wedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers.

Jury

In het Congrescentrum Nieuwegein werden 309 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. De vakjury en consumentenpanel kozen per provincie een winnaar in de categorieën gevuld speculaas, amandelspeculaasjes en speculaasjes zonder amandelen. De speculaasjes zonder amandelen van ambachtelijke bakker Engelen werden als beste van de provincie Gelderland beoordeeld. Hiermee behaalde Engelen ook het hoogste cijfer van alle categorieën en mag hij zich het komend jaar ‘De Lekkerste Speculaasbakker van Nederland’ noemen.

Beoordeling

Door de vakjury werd gekeken naar vorm, kleur, bakaard en structuur, afwerking en geur. De consumentenjury beoordeelde uiterlijk, verpakking, uitstraling en verkoopprijs. Samen kwamen de juryleden op een gemiddeld cijfer van 8,89.

Lees ook
Nederlanders eten meer brood

Nederlanders eten meer brood

Voor het eerst in 10 jaar eten Nederlanders weer meer brood, Dat blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 laat een stijging van 3,5 procent in het volume van brood zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

Eenvoudige maatregelen kunnen energiekosten bij bakkers fors verlagen

De energierekening is de afgelopen jaren fors hoger geworden. Dat geldt niet alleen voor reguliere huishoudens, maar ook voor bakkers die als zakelijke klant stroom en gas afnemen bij een energiebedrijf. Afhankelijk van de grootte van de bakkerij is er sprake van prijsstijgingen die variëren van enkele tientjes tot vele honderden euro’s.

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Een baan krijgen zonder te solliciteren. Dat kan bij De Koekfabriek, een bakkerij met zes locaties in Nederland waar koekjes worden gebakken. Het bedrijf gaat als eerste in de bakkersbranche nieuwe medewerkers aannemen via Open Hiring voor de nieuwe vestiging in Wageningen.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...