De Koekfabriek stopt in Breda

8 september 2020
Foto: Pxhere

De Koekfabriek stopt in Breda. Vanwege de te kleine afzetmarkt en de coronacrisis besloot initiatiefnemer Arthur de Nerée de vestiging te sluiten meldt Omroep Brabant. De Koekfabriek is een sociale bakkerij waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

De vestiging in Breda opende in 2017 op de Ginnikenmarkt. De koekjes werden voornamelijk afgenomen door de horeca. Vanwege de coronacrisis viel deze vraag bijna helemaal weg. De afzetmarkt bleek te klein. "In Breda hadden we nog vijf klanten over terwijl we er 30 nodig hebben", vertelt De Nerée aan Omroep Brabant. De Neree wilde een huurverlaging, maar de huisbaas was het daar niet mee eens en spande een rechtzaak aan. Dus zag De Nerée geen andere mogelijkheid dan te stoppen met de vestiging in Breda.

De Nerée startte in 2014 met De Koekfabriek in Utrecht nadat een zorginstelling hem benaderde over een concept voor mensen met een verstandelijke beperking. Het koekjes bakken in De Koekfabriek biedt hen volgens de website een leuke werkplek en een plaats midden in de maatschappij. De Koekfabriek heeft nog steeds vestigingen in onder andere Utrecht, Wageningen en Arnhem.

Bron: Omroep Brabant

Altijd op de hoogte blijven?