De IJsVak-wedstrijden komen er aan

Gouden Ijscreatie 2020_foto Koos

Winnaars Gouden IJscreatie 2020 (foto: Koos Groenewold)

De Gouden IJsspatel, de Gouden IJscreatie en IJssalon van het jaar komen er weer aan. De wedstrijdorganisatie legt momenteel de laatste hand aan de reglementen voor deze vakwedstrijden. Ze lichten alvast een tipje van de sluier op en introduceren een nieuw logo. Ijsbereiders kunnen zich al inschrijven voor de Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel

De voorronde voor de Gouden IJsspatel vindt plaats op woensdag 9 februari 2022 in Evenementenhal Gorinchem. De jurering van het ijs volgt op 10 februari. De vierentwintig beste makers van stracciatella-ijs draaien hun ijs live af tijdens de finale op IJsVak op maandag 7 maart 2022. De inschrijving voor De Gouden IJsspatel is geopend en loopt tot 15 januari. IJsbereiders kunnen zich inschrijven via deze link

De Gouden IJscreatie

De strijd om de Gouden IJscreatie vindt vindt plaats op dinsdag 8 maart 2022, op het wedstrijdpodium van IJsVak in Evenementenhal Gorinchem. IJsbereiders die hier aan mee willen doen hebben tot 22 februari de tijd om zich in te schrijven en hun recepturen aan te leveren.

IJssalon van het Jaar

De top 3 van beide wedstrijden plaatsen zich automatisch voor IJssalon van het Jaar. In tegenstelling tot voorgaande keren is deelname aan deze verkiezing kosteloos.

Deelnemen

Alleen leden van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum kunnen deelnemen aan de IJsVak-wedstrijden. Lid worden kan eenvoudig vooraf op www.ambachtelijkijscentrum.nl of gelijktijdig met inschrijven. Zodra de formulieren live staan, ontvangen de leden van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum een seintje!

Nieuw logo

IJsVak_logo

Tot slot laat de organisatie ook weten dat er een nieuw logo voor IJsVak is. Hiervoor is gekozen vanwege de intensieve samenwerking met beursorganisatie Easyfairs.

Lees ook
Recept aardbeiensorbet uit de 18e eeuw

Recept aardbeiensorbet uit de 18e eeuw

Op de website Eet!verleden schrijft historica Manon Henzen over culinaire geschiedenis. Onlangs deelde ze het recept van een aardbeiensorbet uit de 18e eeuw en vertelt ze meer hoe ijs destijds gemaakt werd.

David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

De Goudse IJssalon David’s Gelato is op zoek naar een duurzaam alternatief voor de plastic ijslepeltjes. Afgelopen weekend startte eigenaar David Hoppenbrouwers met het testen van eetbare ijslepeltjes.

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Een jaar lang mochten volgers op de socials van Nils Hendrikse en Bas van Haaren verlekkerd toekijken. De fotograaf ging los met droogijs, bevroren baarden en paarse bloemkool. Wat waren ze van plan? Het resultaat viel begin juni op de mat: het boek -12°C Gelato.