De Ice Cream Experience van Pavarotti Dolce

Pavarotti Dolce_Vakblad IJs

Met Pavarotti Dolce wil René Bogaart een ice cream experience neerzetten. Het resultaat is een kleurrijke ijswinkel met Barbie-roze banken en showlichten. Klanten kunnen er niet alleen terecht voor ijs, maar ook voor donuts, cupcakes en freakshakes. 

De laatste is een hardloper en een beleving. “Voordat mensen aan de freakshake beginnen, wordt steevast eerst een foto gemaakt”, aldus Nathasja Haasnoot, het gezicht van de zaak. Deze foto's worden vaak gedeeld op Instagram en zijn een goede reclame voor de salon.

René heeft naast Pavarotti Dolce nog een aantal andere horecazaken. “Ik ben heel fanatiek. Ik heb twee hobby’s: mijn gezin en horeca”, zegt hij. Eerder werkte hij samen met meesterijsbereider Luc Blok, maar de mannen hadden een verschil van inzicht in de manier van zakendoen. "Ik ben vermoedelijk niet gemaakt voor samenwerking. Ik wil dingen graag zelf bepalen. Met een compagnon moet je altijd compromissen sluiten. Daarom hebben we afscheid van elkaar genomen en heb ik besloten het zelf te gaan doen."

Hij verdiepte zich in het ijsbereiden en kreeg les van Hans Kennis. Toen kreeg hij de kans om in het nieuwe winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam. “Via Hans Kennis heb ik een ijsbereider gevonden die het ijs voor me maakt. Zelf kwam ik op het spoor van Nathasja Haasnoot. Ze had een eigen cupcakewinkel, maar was aan het twijfelen of ze daar mee door wilde gaan. Ik kwam op het goede moment en wist haar over te halen hier in Leidschendam voor mij aan de slag te gaan. Daarmee heb ik twee relatief dure krachten in dienst. Maar dat is het waard. Kwaliteit is heel belangrijk en betaalt zich uiteindelijk terug.”

Meer weten over René Bogaart en Pavarotti Dolce? Lees dan het complete artikel van Naomi Heidinga in Vakblad IJs, editie 45. Nog geen abonnee? Vraag dan hier een proefexemplaar aan!

 

Dossiers
Lees ook
‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

‘Er zijn mensen die zeggen: waar begin je aan?’

Luuk Schaper (20) is patissier en werkt in de zaak van zijn ouders. Maar niet voor lang meer: deze zomer opent hij zijn eigen winkel in Krimpen aan de Lek. “In drukke periodes werk ik wel tien tot twaalf uur per dag. Maar dat maakt me niet uit, als ik maar met het vak bezig kan zijn.”

IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

IJscentrum vindt nieuw onderdak bij Food Innovation Academy

Het IJscentrum heeft een nieuw onderdak gevonden bij de Food Innovation Academy (FIA). Op korte termijn verruilt het IJscentrum, samen met manager Jacques Vos, Wageningen voor het nieuwe pand van FIA in Vlaardingen. IJsbereiders kunnen er vanaf september terecht voor cursussen en examens.

Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Elke twee jaar komen de beste patissiers van de wereld bij elkaar voor de Coupe du Monde in Lyon. In september organiseert het Nederlands Patisserie Team de voorronde voor deze prestigieuze patisseriewedstrijd. Patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kunnen zich nu hiervoor aanmelden.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...