De Ice Cream Experience van Pavarotti Dolce

Pavarotti Dolce_Vakblad IJs

Met Pavarotti Dolce wil René Bogaart een ice cream experience neerzetten. Het resultaat is een kleurrijke ijswinkel met Barbie-roze banken en showlichten. Klanten kunnen er niet alleen terecht voor ijs, maar ook voor donuts, cupcakes en freakshakes. 

De laatste is een hardloper en een beleving. “Voordat mensen aan de freakshake beginnen, wordt steevast eerst een foto gemaakt”, aldus Nathasja Haasnoot, het gezicht van de zaak. Deze foto's worden vaak gedeeld op Instagram en zijn een goede reclame voor de salon.

René heeft naast Pavarotti Dolce nog een aantal andere horecazaken. “Ik ben heel fanatiek. Ik heb twee hobby’s: mijn gezin en horeca”, zegt hij. Eerder werkte hij samen met meesterijsbereider Luc Blok, maar de mannen hadden een verschil van inzicht in de manier van zakendoen. "Ik ben vermoedelijk niet gemaakt voor samenwerking. Ik wil dingen graag zelf bepalen. Met een compagnon moet je altijd compromissen sluiten. Daarom hebben we afscheid van elkaar genomen en heb ik besloten het zelf te gaan doen."

Hij verdiepte zich in het ijsbereiden en kreeg les van Hans Kennis. Toen kreeg hij de kans om in het nieuwe winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam. “Via Hans Kennis heb ik een ijsbereider gevonden die het ijs voor me maakt. Zelf kwam ik op het spoor van Nathasja Haasnoot. Ze had een eigen cupcakewinkel, maar was aan het twijfelen of ze daar mee door wilde gaan. Ik kwam op het goede moment en wist haar over te halen hier in Leidschendam voor mij aan de slag te gaan. Daarmee heb ik twee relatief dure krachten in dienst. Maar dat is het waard. Kwaliteit is heel belangrijk en betaalt zich uiteindelijk terug.”

Meer weten over René Bogaart en Pavarotti Dolce? Lees dan het complete artikel van Naomi Heidinga in Vakblad IJs, editie 45. Nog geen abonnee? Vraag dan hier een proefexemplaar aan!

 

Dossiers
Lees ook
Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Patissiers kunnen zich inschrijven voor voorrondes Coupe du Monde

Elke twee jaar komen de beste patissiers van de wereld bij elkaar voor de Coupe du Monde in Lyon. In september organiseert het Nederlands Patisserie Team de voorronde voor deze prestigieuze patisseriewedstrijd. Patissiers, chocoladebewerkers en ijsbereiders kunnen zich nu hiervoor aanmelden.

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020

De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.

Met Beko naar Sigep 2020

Met Beko naar Sigep 2020

De beurs Sigep is een begrip in de ijswereld. Ieder jaar trekken ijsbereiders naar deze grootste ijsbeurs ter wereld in Rimini voor de laatste trends en ontwikkelingen. Ook kan er veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie worden opgedaan. Beko organiseert een reis naar deze beurs.

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Broodbakker gezocht omgeving Amsterdam

Functieomschrijving: Als Broodbakker/Deegmaker ga jij mee werken binnen een enthousiast team. Je draagt dagelijks je steentje bij aan o.a. het produceren van klein...

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

Broodbakker Ambachtelijk omgeving Barneveld

In deze fulltime functie werk je voornamelijk op conventionele tijden. Je bereidt binnen het team zowel groot als kleinbrood. Dit doe je van A tot Z en volgens een...

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Summer Job in Luxe Badplaats bij New York

Ben jij de bakker die wij zoeken voor deze unieke uitdaging in New York USA? Brood, Banket of All Round? We zoeken 3 bakkers voor de zomer in een luxe badplaats...