De Ice Cream Experience van Pavarotti Dolce

Pavarotti Dolce_Vakblad IJs

Met Pavarotti Dolce wil René Bogaart een ice cream experience neerzetten. Het resultaat is een kleurrijke ijswinkel met Barbie-roze banken en showlichten. Klanten kunnen er niet alleen terecht voor ijs, maar ook voor donuts, cupcakes en freakshakes. 

De laatste is een hardloper en een beleving. “Voordat mensen aan de freakshake beginnen, wordt steevast eerst een foto gemaakt”, aldus Nathasja Haasnoot, het gezicht van de zaak. Deze foto's worden vaak gedeeld op Instagram en zijn een goede reclame voor de salon.

René heeft naast Pavarotti Dolce nog een aantal andere horecazaken. “Ik ben heel fanatiek. Ik heb twee hobby’s: mijn gezin en horeca”, zegt hij. Eerder werkte hij samen met meesterijsbereider Luc Blok, maar de mannen hadden een verschil van inzicht in de manier van zakendoen. "Ik ben vermoedelijk niet gemaakt voor samenwerking. Ik wil dingen graag zelf bepalen. Met een compagnon moet je altijd compromissen sluiten. Daarom hebben we afscheid van elkaar genomen en heb ik besloten het zelf te gaan doen."

Hij verdiepte zich in het ijsbereiden en kreeg les van Hans Kennis. Toen kreeg hij de kans om in het nieuwe winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam. “Via Hans Kennis heb ik een ijsbereider gevonden die het ijs voor me maakt. Zelf kwam ik op het spoor van Nathasja Haasnoot. Ze had een eigen cupcakewinkel, maar was aan het twijfelen of ze daar mee door wilde gaan. Ik kwam op het goede moment en wist haar over te halen hier in Leidschendam voor mij aan de slag te gaan. Daarmee heb ik twee relatief dure krachten in dienst. Maar dat is het waard. Kwaliteit is heel belangrijk en betaalt zich uiteindelijk terug.”

Meer weten over René Bogaart en Pavarotti Dolce? Lees dan het complete artikel van Naomi Heidinga in Vakblad IJs, editie 45. Nog geen abonnee? Vraag dan hier een proefexemplaar aan!

 

Dossiers
Lees ook
Vipam op Bakkersvak

Vipam op Bakkersvak

Vipam stond dit jaar voor de zevende keer op Bakkersvak. Dit jaar bood het bedrijf de bezoekers volop inspiratie op het gebied van gebak, chocolade en ijs. [object type="youtube" id="-32hgAJSlCY"]  

Naast brood ook ijs verkopen. Is dat slim?

Naast brood ook ijs verkopen. Is dat slim?

Bakkersvak 2019: drie dagen vol met kennis tijdens de verschillende presentaties, mensen ontmoeten en inspiratie opdoen met producten en productinnovaties. Het grote ijsplein doet vermoeden dat veel bakkers overwegen om hun assortiment uit te breiden naar ijs.

Vreemd gaan

Vreemd gaan

Onlangs was ik in Tirol. Niet om te hossen met Anton, dat past niet bij mij. Maar tijdens mijn vakantie bezocht ik wel enkele bakkers. En wat ik daar zag voelde voor mij toch als ‘vreemd gaan’.

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Bakker/ operator productie omgeving Nijmegen

Wat ga je doen?Als operator productie draag je zorg voor de producten die worden bereidt in deze bakkerij. We zijn per direct op zoek naar een ervaren bakker/ operator...

Leerling BBL Artisanaal

Leerling BBL Artisanaal

Wat ga je doen?Gaat er voor jou niets boven de geur van pasgebakken brood? Voor de artisanale bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een leerling BBL. Dagelijks...

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Verkoopmedewerker omgeving Groningen

Wat ga je doen?Heb jij altijd al heerlijke brood- en banketproducten willen verkopen? Dan is dit je kans! Een ambachtelijke bakkerij, met meerdere winkels in de...