De broodbijbel

broodbijbel 2

Het boek De broodbijbel, geschreven door Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, verschijnt op 26 maart. In het boek komen alle belangrijke basistechnieken voorbij met daarnaast tips, praktische aanwijzingen en originele variaties. In het boek staan heldere constructies en duidelijke stap-voor-stapfoto's.

Het boek bevat veel recepten zoals ambachtelijke desembroden, krokante kaasbolletjes, feestelijk paasbrood en hot cross buns. Het boek is niet alleen interessant voor de beginnende broodbakker. Ook voor de ervaren broodbakker is het boek interessant met recepten als bienenstich, chapati, injera en simit.

Het boek verschijnt bij uitgeverij Carrera. Bij deze culinaire uitgever verschenen al meer bijbels zoals de vleesbijbel, de visbijbel en de bbq-bijbel.

  • Gegevens boek
  • Titel: De broodbijbel
  • ISBN: 9789048834839
  • Omvang: 496
  • Prijs: 29,99
Lees ook
Cranberry twister - Romig desembroodje

Cranberry twister - Romig desembroodje

De Cranberry Twister is een heerlijk zoet en romig broodje op van basis van desem en volle kwark, met een vulling van cranberry’s. Het is geschikt om te eten als tussendoortje, maar past ook prima bij een brunch of high tea. Het formaat van het broodje is naar eigen keuze te bepalen.

We moeten er chocola van zien te maken...

We moeten er chocola van zien te maken...

‘Dat vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood: ik heb geen idee wat ik nu precies moet doen en waar ik zal beginnen.’ Pauline Houtsma, kennisspecialist Hygiëne en wetgeving bij NBC, geeft antwoord.

Karameltompouce - ‘Reinvented classic’

Karameltompouce - ‘Reinvented classic’

De hervonden klassieker in de schijnwerpers: de karameltompouce. Afwisselende structuren en bereidingen van karamel zorgen voor een fijne smaak- en textuurbeleving. De klassieke millefeuille uit Frankrijk, met een romige crème van Piemonte-hazelnoot. Zoek de uitdaging in bestaande recepturen en creëer met de kennis en materialen van nu een eigentijdse...