De broodbijbel

broodbijbel 2

Het boek De broodbijbel, geschreven door Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, verschijnt op 26 maart. In het boek komen alle belangrijke basistechnieken voorbij met daarnaast tips, praktische aanwijzingen en originele variaties. In het boek staan heldere constructies en duidelijke stap-voor-stapfoto's.

Het boek bevat veel recepten zoals ambachtelijke desembroden, krokante kaasbolletjes, feestelijk paasbrood en hot cross buns. Het boek is niet alleen interessant voor de beginnende broodbakker. Ook voor de ervaren broodbakker is het boek interessant met recepten als bienenstich, chapati, injera en simit.

Het boek verschijnt bij uitgeverij Carrera. Bij deze culinaire uitgever verschenen al meer bijbels zoals de vleesbijbel, de visbijbel en de bbq-bijbel.

  • Gegevens boek
  • Titel: De broodbijbel
  • ISBN: 9789048834839
  • Omvang: 496
  • Prijs: 29,99
Lees ook
Van nacht naar dag

Van nacht naar dag

Goed personeel vinden is een steeds grotere uitdaging. Jongeren kiezen vaker voor een baan waarbij ze ’s nachts niet hoeven te werken. Zijn er manieren om nachtarbeid te verminderen? Petra Kuiper, manager Product & Proces bij het NBC geeft antwoord: “Je bent niet de enige die voor deze uitdaging staat. De branche zoekt al langer een antwoord op...

Londen gooit 254 miljoen broodkorstjes weg

Londen gooit 254 miljoen broodkorstjes weg

Brood wordt van alle soorten voedsel het meest verspild. Daarom start de Britse North London Waste Authority (NLWA) een campagne om broodverspilling, met name van broodkorstjes, tegen te gaan. Dat schrijft The Guardian. Aanleiding voor de campagne is een nieuw onderzoek door de NLWA, onder 2.085 Londenaren. Van de respondenten blijkt 43 procent de korstjes...

Fransen schrikken van hun brood

Fransen schrikken van hun brood

De Franse consumentenorganisatie 60 Millions de Consommateurs deed een broodtest. Naast hun traditionele baguette hebben ook de Fransen inmiddels ander brood ontdekt, zoals volkoren of meergranen. Wat daar allemaal in zit, zocht 60 Millions uit. Op het etiket kun je het immers niet lezen aangezien brood nog altijd 'los' en dus zonder verpakking en etiket...

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...