Bakkerij de Boer winnaar 'Beste Fryske Oranjekoeke'

2 november 2015

STEENWIJK - Bakkerij de Boer uit Wergea maakt de Beste Fryske Oranjekoeke. De Boer heeft tijdens de wedstrijd om de ‘Beste Fryske Oranjekoeke’ in Steenwijk de eerste prijs gewonnen. De wedstrijd vond tijdens de najaarsbijeenkomst van NBOV-regio Friesland plaats.

Winnaar

De oranjekoek uit Wergea werd met een gemiddelde van 7,69 beoordeeld. Op de tweede plaats eindigde Echte Bakker Marten Boonstra uit Akkrum met een gemiddelde van 7,62 en op de derde plaats eindigde Bakkerij Boonstra uit De Knipe, met een gemiddelde van 7,52. De prijs werd door juryvoorzitter Hanno Spanninga uitgereikt. “De decoratie van de oranjekoek viel bij alle juryleden in de smaak”, aldus Spanninga. De Boer leverde hun ‘derby-oranjekoek’ in tijdens de keuring. “De koek versieren wij met vlaggetjes, de clublogo’s van SC Heerenveen en SC Cambuur en de foto’s van de trainers”, laat de bakker weten. De jury was gecharmeerd van deze creatieve link naar de actualiteit.

Innovatieprijs

Deelnemers aan de najaarsbijeenkomst maakten ook kans op de Innovatieprijs. Het regiobestuur riep de deelnemers op hun meest innovatieve product met speculaaskruiden mee te nemen. Echte Bakker Posthuma uit Wommels werd verkozen tot winnaar van de Innovatieprijs. “Het is erg lekker. De speculaaskruiden zijn duidelijk te herkennen”, aldus Spanninga.

Altijd op de hoogte blijven?