Bakkerij de Boer winnaar 'Beste Fryske Oranjekoeke'

STEENWIJK - Bakkerij de Boer uit Wergea maakt de Beste Fryske Oranjekoeke. De Boer heeft tijdens de wedstrijd om de ‘Beste Fryske Oranjekoeke’ in Steenwijk de eerste prijs gewonnen. De wedstrijd vond tijdens de najaarsbijeenkomst van NBOV-regio Friesland plaats.

Winnaar

De oranjekoek uit Wergea werd met een gemiddelde van 7,69 beoordeeld. Op de tweede plaats eindigde Echte Bakker Marten Boonstra uit Akkrum met een gemiddelde van 7,62 en op de derde plaats eindigde Bakkerij Boonstra uit De Knipe, met een gemiddelde van 7,52. De prijs werd door juryvoorzitter Hanno Spanninga uitgereikt. “De decoratie van de oranjekoek viel bij alle juryleden in de smaak”, aldus Spanninga. De Boer leverde hun ‘derby-oranjekoek’ in tijdens de keuring. “De koek versieren wij met vlaggetjes, de clublogo’s van SC Heerenveen en SC Cambuur en de foto’s van de trainers”, laat de bakker weten. De jury was gecharmeerd van deze creatieve link naar de actualiteit.

Innovatieprijs

Deelnemers aan de najaarsbijeenkomst maakten ook kans op de Innovatieprijs. Het regiobestuur riep de deelnemers op hun meest innovatieve product met speculaaskruiden mee te nemen. Echte Bakker Posthuma uit Wommels werd verkozen tot winnaar van de Innovatieprijs. “Het is erg lekker. De speculaaskruiden zijn duidelijk te herkennen”, aldus Spanninga.

Lees ook
Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

NBOV en het Bakery Institute organiseren op 19 oktober 2020 een bijeenkomst voor jonge ambachtelijke bakkerondernemers. Startende ondernemers kunnen deze dag kennis opdoen rondom het starten van eigen zaak of het overnemen van een bedrijf.

“Als je kan springen, spring dan!”

“Als je kan springen, spring dan!”

Ritchie Soekhlal van banketbakkerij Tummers is een van de jonge ondernemers die aan het woord komen in de serie Jong Talent van het Kennemer Business zakennetwerk. “Als je kan springen, spring dan!” Dat is de belangrijkste tip van Ritchie voor jonge mensen die overwegen een eigen bedrijf te starten.

‘Bijzonder om een eigen product te ontwikkelen’

‘Bijzonder om een eigen product te ontwikkelen’

Nanouk Smits (20) rondde haar studie Food Commerce & Technology aan Hogeschool Inholland af met een afstudeerstage bij Bakkerij Kees Gutter. Daar ontwikkelde ze een ­nieuwe haverkoek met bijna 50 procent minder suiker. De koek is inmiddels opgenomen in het assortiment van de Noord-Hollandse bakkerij.

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Wat ga je doen?In deze functie ben jij verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van groot brood. Je bereidt deegsoorten, werkt aan de oven, je bedient...