Bakkerij de Boer winnaar 'Beste Fryske Oranjekoeke'

Foto winnende koek

STEENWIJK - Bakkerij de Boer uit Wergea maakt de Beste Fryske Oranjekoeke. De Boer heeft tijdens de wedstrijd om de ‘Beste Fryske Oranjekoeke’ in Steenwijk de eerste prijs gewonnen. De wedstrijd vond tijdens de najaarsbijeenkomst van NBOV-regio Friesland plaats.

Winnaar

De oranjekoek uit Wergea werd met een gemiddelde van 7,69 beoordeeld. Op de tweede plaats eindigde Echte Bakker Marten Boonstra uit Akkrum met een gemiddelde van 7,62 en op de derde plaats eindigde Bakkerij Boonstra uit De Knipe, met een gemiddelde van 7,52. De prijs werd door juryvoorzitter Hanno Spanninga uitgereikt. “De decoratie van de oranjekoek viel bij alle juryleden in de smaak”, aldus Spanninga. De Boer leverde hun ‘derby-oranjekoek’ in tijdens de keuring. “De koek versieren wij met vlaggetjes, de clublogo’s van SC Heerenveen en SC Cambuur en de foto’s van de trainers”, laat de bakker weten. De jury was gecharmeerd van deze creatieve link naar de actualiteit.

Innovatieprijs

Deelnemers aan de najaarsbijeenkomst maakten ook kans op de Innovatieprijs. Het regiobestuur riep de deelnemers op hun meest innovatieve product met speculaaskruiden mee te nemen. Echte Bakker Posthuma uit Wommels werd verkozen tot winnaar van de Innovatieprijs. “Het is erg lekker. De speculaaskruiden zijn duidelijk te herkennen”, aldus Spanninga.

Lees ook
Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Bakker Gerard Hardeman van biologische bakkerij Gerard en Suus zoekt naar een goede methode om meer zuurstof toe te voegen aan leidingwater. In zijn ervaring zorgt het gebruik van zuurstofrijk water bij het brood bakken voor beter deeg en smaakvol brood. Wie experimenteert met hem mee?

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

Bakkers beginnen de effecten van de coronamaatregelen te voelen. Dat blijkt uit onderzoek van branchevereniging NBOV. Bijna 80 procent van de bakkers lopen omzet uit het derde kanaal, de afzet aan horeca en catering. Ook zien bakkers (41 procent) minder klanten in de winkel en bijna 62 procent geeft aan dit voorjaar 32 procent omzet mis te lopen.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...