De Bisschopsmolen wint award

maastrichtawards2015-15

MAASTRICHT - De Bisschopsmolen heeft tijdens de Maastricht Awards 2015 de award in de categorie ‘Made in Maastricht’ mogen ontvangen, die in het Mercedes-Benz Customer Assistance werd uitgereikt. De bakker trakteerde daarom de andere genomineerden op een vlaai: een vlaai gemaakt in Maastricht, met ingrediënten uit de regio.

Verkiezing

In totaal deden 114 ondernemers mee aan de jaarlijkse verkiezing. Uit de deelnemers werden negen genomineerde in drie categorieën geselecteerd. De vakjury beloonde de Bisschopsmolen met de Made in Maastricht award, de prijs voor het beste bedrijf dat onderneemt, maakt en produceert in Maastricht. De bakkerij is de eerste 100 procent speltbakkerij in Nederland en gebruikt alleen grondstoffen die ze zoveel mogelijk betrekt van lokale telers en producenten. “We werken bij voorkeur samen met partners uit onze omgeving. Als je elkaar kent, dan kun je elkaar inspireren en motiveren”, stelt oprichter Frank van Eerd. “Het beste uit elkaar en uit de grondstoffen halen. Bovendien scheelt het tijd, geld en milieubelasting om de producten naar onze bakkerij te brengen.” De bakkerij viert overigens dit jaar haar tienjarig bestaan.

Lees ook
De Bisschopsmolen bestaat 15 jaar

De Bisschopsmolen bestaat 15 jaar

Bakkerij en smaaklokaal de Bisschopsmolen, in het hart van Maastricht, bestaat 15 jaar. Initiatiefnemer Frank van Eerd bakt met zijn team al anderhalf decennium ‘het beste brood voor Limburg’. Brood dat de tijd krijgt, waar mogelijk gemaakt met lokale grondstoffen die zijn geteeld met respect voor natuur en milieu. Zo bakt de Bisschopsmolen producten...

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Bakkerij Mama wil verbinden met brood

Wie bakkerij Mama van bakker Karel Goudsblom binnenstapt, staat ook meteen in de ruimte waar het deeg wordt gedraaid en de broden worden gebakken. De bakker in Zwanenburg is van huis uit beeldend kunstenaar. De visie die hij als kunstenaar heeft zet hij ook door in zijn bakkerij. “Mensen verbinden, dat is en blijft mijn voornaamste drijfveer.”

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

Stichting Ambachtelijke Bakkerij present op Bakkersvak

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) is er voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Daarom is de stichting uiteraard present op de aankomende editie van Bakkersvak in Gorinchem op 1, 2 en 3 maart aanstaande. Net als voorgaande jaren deelt de SAB een stand met de NBA en de NBOV. Kom je langs?

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...