De aardappeleters – Hoe twintig gerechten de wereld veroverden

14 maart 2022 Redactie Food

In het boek ‘De aardappeleters’ geven Joost Engelberts, Joris Vermeer en Bas Zwartepoorte meer informatie over de wereldberoemde gerechten die Nederlanders veel eten. Bijvoorbeeld sushi, schnitzel en steak. Ze zijn inmiddels zo gewoon dat we er niets meer over weten zoals waar komen ze vandaan en waarom zijn ze zo beroemd?

Om deze vragen te beantwoorden diepten de auteurs – de aardappeleters – uit de krochten van eeuwenoude bibliotheken en uit de monden van chefs, baronnessen, boeren, revolutionairen en uitvinders de oerrecepten op. Dit resulteerde in een boek vol verrassende avonturen met babi, bolo en bbq en epische verhalen over nazi’s en spaghetti, maffia en kaasfondue, zeezieke koeien en vleesthee.

Het boek is zowel een reisboek als een kookboek en omvat twintig van de beroemste recepten. "Nadat je uit het boek hebt gekookt, kruip je ermee onder de wol om te verdwalen op de onherbergzaamste plekken ter wereld."

De Aardappeleters is tevens een programma over eten bij de NTR. Joris Vermeer gaat hierin op zoek naar de achtergronden van ons dagelijkse eten, met name geadopteerde gerechten die inmiddels zo gewoon zijn geworden dat we er bij niets meer over weten. 

 

Altijd op de hoogte blijven?