Danvo lanceert nieuw ‘Dough’ concept

RIEL - Danvo Bakeries biedt supermarkten en ambachtelijke bakkerijen met een nieuw concept de mogelijkheid om gedurende de hele dag vers brood te bakken en het aanbod aan te passen aan drukte en behoefte. Dat doet Danvo door diepgevroren deegstukken te leveren in verschillende soorten en gewichten, die vervolgens in de winkel worden voorbereid en gebakken. De Plus supermarkt in Bergschenhoek heeft het concept als eerste omarmd.

Bewaren

Het deegconcept is uitermate geschikt voor supermarkten en ambachtelijke bakkerijen, stelt Danvo. "Men haalt een deegplak uit de koeling, bewerkt deze en laat het deeg rusten tot kamertemperatuur. Het deeg gaat de oven in en met een half uur heeft de winkel weer vers brood. Deze manier van werken scheelt veel derving, want de eenmaal ontdooide degen zijn nog 72 uur te verwerken. Dat heeft als voordeel dat, op momenten waarop de drukte wat tegenvalt, de degen bewaard kunnen worden voor de volgende dag."

 

Deegstukken

De deegstukken worden door Danvo diepgevroren geleverd met een houdbaarheidstermijn van minimaal acht maanden. Dat gebeurt in verschillende soorten en gewichten, waarmee uiteindelijk een breed scala aan brood kan worden gemaakt. Het assortiment deeg bestaat uit een wit deeg voor bijvoorbeeld ciabatta’s en diverse snacks, een briochedeeg waarmee onder meer koffiebroodjes kunnen worden gemaakt, een meergranendeeg voor de voedzamere broodsoorten en tenslotte een heel donker deeg voor extra stevig brood. Elk van deze deegsoorten is verkrijgbaar in de gewichtsklassen 1,4 kg en 2,8 kg.

Consumentenverpakking ‘Dough-It’

Behalve de grote deegstukken is het kant-en-klare deeg ook leverbaar in consumentenverpakkingen met daarin twee plakjes van 350 gram, zodat klanten hetzelfde brood dat ze in de winkel kopen, ook een keer thuis kunnen bakken.

Lees ook
Bufkes opent vestiging in Plus supermarkt

Bufkes opent vestiging in Plus supermarkt

Bufkes opende 20 juli de deuren van een shop-inshop vestiging in de Plus supermarkt in Hoensbroek. Zowel het team van Bufkes en de ondernemer Danny Rosenboom laten weten trots te zijn op het eindresultaat van deze nieuwste shop-in-shop Bufkes-locatie.

Samenwerking Plus Supermarkten en Bufkes

Samenwerking Plus Supermarkten en Bufkes

Plus Supermarkten en Bufkes gaan samenwerken. Bij twee supermarkten van Plus kunnen klanten terecht voor de Bufkes broodjes. De eerste testlocatie opent bij Plus Danny Rosenboom in Hoensbroek. Medio september opent de tweede locatie bij Plus Dennis Van Moorsel in Budel.

Dutch Bakery Group neemt Danvo Bakeries over

Dutch Bakery Group neemt Danvo Bakeries over

Dutch Bakery Group, producent van afbakbrood en -broodsnacks, neemt branchegenoot Danvo Bakeries over. Met de overname wil Dutch Bakery Group de positie in het segment zuurstofarm verpakt rustiek en artisanaal afbakbrood versterken. Er zijn geen financiële details bekend gemaakt.