Danvo lanceert nieuw ‘Dough’ concept

plus-bergschenhoek-dough

RIEL - Danvo Bakeries biedt supermarkten en ambachtelijke bakkerijen met een nieuw concept de mogelijkheid om gedurende de hele dag vers brood te bakken en het aanbod aan te passen aan drukte en behoefte. Dat doet Danvo door diepgevroren deegstukken te leveren in verschillende soorten en gewichten, die vervolgens in de winkel worden voorbereid en gebakken. De Plus supermarkt in Bergschenhoek heeft het concept als eerste omarmd.

Bewaren

Het deegconcept is uitermate geschikt voor supermarkten en ambachtelijke bakkerijen, stelt Danvo. "Men haalt een deegplak uit de koeling, bewerkt deze en laat het deeg rusten tot kamertemperatuur. Het deeg gaat de oven in en met een half uur heeft de winkel weer vers brood. Deze manier van werken scheelt veel derving, want de eenmaal ontdooide degen zijn nog 72 uur te verwerken. Dat heeft als voordeel dat, op momenten waarop de drukte wat tegenvalt, de degen bewaard kunnen worden voor de volgende dag."

 

Deegstukken

De deegstukken worden door Danvo diepgevroren geleverd met een houdbaarheidstermijn van minimaal acht maanden. Dat gebeurt in verschillende soorten en gewichten, waarmee uiteindelijk een breed scala aan brood kan worden gemaakt. Het assortiment deeg bestaat uit een wit deeg voor bijvoorbeeld ciabatta’s en diverse snacks, een briochedeeg waarmee onder meer koffiebroodjes kunnen worden gemaakt, een meergranendeeg voor de voedzamere broodsoorten en tenslotte een heel donker deeg voor extra stevig brood. Elk van deze deegsoorten is verkrijgbaar in de gewichtsklassen 1,4 kg en 2,8 kg.

Consumentenverpakking ‘Dough-It’

Behalve de grote deegstukken is het kant-en-klare deeg ook leverbaar in consumentenverpakkingen met daarin twee plakjes van 350 gram, zodat klanten hetzelfde brood dat ze in de winkel kopen, ook een keer thuis kunnen bakken.

Lees ook
Bakkers zetten zich in voor Villa Pardoes

Bakkers zetten zich in voor Villa Pardoes

Dat je meer voor elkaar krijgt als je samenwerkt, blijkt maar weer door de mooie best practice van Bakery Nexus voor Villa Pardoes. Bakery Nexus organiseerde met de hulp van verschillende bedrijven uit de bakkerijbranche een drietal activiteiten voor de gasten van Villa Pardoes en liet hen even hun zorgen vergeten. Villa Pardoes Villa Pardoes is een...

Hoe blijf je als bakker de zomerhitte de baas?

Hoe blijf je als bakker de zomerhitte de baas?

In zomer kunnen in Nederland de temperaturen hoog oplopen. Bakkers werken met bederfelijke producten dus het is noodzakelijk om maatregelen te nemen zodat de voedselveiligheid niet in het geding komt. Wiepkje Colijn van NBOV geeft in Bakkers in bedrijf, editie 6 advies. Warmte in de bakkerij Door het in en uitlopen van klanten komt de warmte van buiten...

Rauw deeg kan je ziek maken

Rauw deeg kan je ziek maken

De bloem in rauw koekjesdeeg kan je ziek maken. Dat is een verrassende ontdekking. Door Anneloes van Boven - Foodlog Van het aflikken van je beslaglepel kan je flink ziek worden. Tot nu toe overheerste de gedachte dat het rauwe ei in koekjesdeeg of cakebeslag daar verantwoordelijk voor is. Nieuw onderzoek wijst uit dat ook de bloem die je gebruikt de...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...