Cursussen IJscentrum september 2021

Cursus Ijsbereider_foto ijscentrum

Foto: IJscentrum

De vakanties zitten er weer op. Scholen gaan weer open en mensen gaan weer aan het werk. Ook bij het  IJscentrum starten weer cursussen. Voor september staan de cursussen IJsbereider en Vegan IJs op de planning.

Cursus IJsbereider

De eerste weekcursus IJsbereider is volgeboekt, maar voor de cursus die 6 september start is vanwege een annulering een plaats vrijgekomen. Deelnemers van deze cursus leren hoe ze ambachtelijk ijs kunnen maken. Aan bod komen onder andere verschillende typen machines, basiskennis van grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving en presentatie.

Vegan ijs

Daarnaast start op 8 september de cursus Vegan IJs. Deze cursus springt in op de trend plantaardig eten. Deze dagcursus behandelt zowel theorie als praktijk. Want wat verstaan we nu precies onder ‘vegan’? De cursisten proeven verschillende plantaardige proteïnes en zuivelvervangers. Daarna worden de diverse plantaardige vervangers verwerkt in ijs. Deze Vegan dag draait niet alleen om plantaardige alternatieven op melkijsjes; ook staan de cursisten voor de uitdaging om sorbets te maken op basis van notenstructuren.

Voor oktober staan onder andere de cursus gespecialiseerd IJsbereider, IJsbereiden - smaak vanuit de basis, en de specials Cacao en chocolade-ijs en Bindmiddelen en emulgatoren op het programma.

Ga voor meer informatie over alle cursussen naar de website van het IJscentrum.

 

Dossiers
Lees ook
Verhoog je omzet met verkoop voorverpakt ijs

Verhoog je omzet met verkoop voorverpakt ijs

Ice This Day is op 14 september dit jaar afgetrapt met een workshop over het opbouwen van je eigen merknaam en klantenkring. Hierop volgend deelt Jochem Neyens, de Belgisch-Limburgse eigenaar van De Potter & Oma’s IJs, zijn tips en ervaringen over hoe hij zijn bedrijf liet groeien door de verkoop van bekers ijs bij lokale supermarkten.

Coco & Sebas opent nieuwe vestiging in Utrecht

Coco & Sebas opent nieuwe vestiging in Utrecht

Coco & Sebas opent woensdag 13 oktober een nieuwe vestiging in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Het is de vijfde brandstore van het Brabantse chocolademerk. De officiële opening vindt plaats om 11.00 uur.  Het Brabantse chocolademerk Coco & Sebas bestaat vier jaar bestaat en groeit snel. Hun pay-off ‘Sparkle...

Talenten

Talenten

Uit cijfers blijkt dat veel jongeren afhaken tussen de eerste schooldag en een uiteindelijke baan in de bakkersbranche. Waar gaat het mis? Worden ze op school niet genoeg gemotiveerd? Krijgen ze tijdens hun stages wel genoeg uitdagend en inspirerend werk te doen?