Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursus Ijsbereider_foto ijscentrum

Foto: IJscentrum

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Cursus IJsbereider

Na de zomervakantie start het IJscentrum direct met de populaire weektraining IJsbereider. “Deze is altijd volgeboekt!”, aldus het IJscentrum. Daarnaast staan er ook vier reguliere lichtingen IJsbereider, van één cursusdag in de week, op het programma.

Op veler verzoek heeft het IJscentrum ook de beide cursussen Gespecialiseerd IJsbereider (Vaktechniek en Technologie) weer op de kalender gezet. “Slaag je voor beide examens, dan ben jij Gespecialiseerd IJsbereider en weer een stapje dichter bij de Meestertitel.”

Specials

Daarnaast staan er voor dit najaar verschillende specials ingepland. De inmiddels vertrouwde specials Suikerreductie, Vegan IJs en Bindmiddelen & Emulgatoren keren terug. Daarnaast komt er ook een nieuwe special: Alcohol in ijs. Meer informatie over deze cursus volgt, maar ijsbereiders kunnen alvast hun interesse kenbaar maken.

Meesterlijke ijstaarten

En tot slot heeft het IJscentrum SVH Meesterijsbereider Nils Hendrikse weer weten te porren voor een Meesterlijke ijstaartencursus. Deze keer met het thema najaar. Ook hier wordt binnenkort meer over bekend.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.