Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursus Ijsbereider_foto ijscentrum

Foto: IJscentrum

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.

Cursus IJsbereider

Na de zomervakantie start het IJscentrum direct met de populaire weektraining IJsbereider. “Deze is altijd volgeboekt!”, aldus het IJscentrum. Daarnaast staan er ook vier reguliere lichtingen IJsbereider, van één cursusdag in de week, op het programma.

Op veler verzoek heeft het IJscentrum ook de beide cursussen Gespecialiseerd IJsbereider (Vaktechniek en Technologie) weer op de kalender gezet. “Slaag je voor beide examens, dan ben jij Gespecialiseerd IJsbereider en weer een stapje dichter bij de Meestertitel.”

Specials

Daarnaast staan er voor dit najaar verschillende specials ingepland. De inmiddels vertrouwde specials Suikerreductie, Vegan IJs en Bindmiddelen & Emulgatoren keren terug. Daarnaast komt er ook een nieuwe special: Alcohol in ijs. Meer informatie over deze cursus volgt, maar ijsbereiders kunnen alvast hun interesse kenbaar maken.

Meesterlijke ijstaarten

En tot slot heeft het IJscentrum SVH Meesterijsbereider Nils Hendrikse weer weten te porren voor een Meesterlijke ijstaartencursus. Deze keer met het thema najaar. Ook hier wordt binnenkort meer over bekend.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Eko Bakkerij Bolhuis  bakt 25 jaar biologisch

Eko Bakkerij Bolhuis bakt 25 jaar biologisch

Goed eten hoeft niet van ver te komen, vinden Berend Bolhuis en zijn zus Jantje van Eko Bakkerij Bolhuis in het Friese Jubbega. Ze maken alles van 100 procent biologische ingrediënten uit de regio.

Energieprijzen - nog een week vol actie richting Den Haag

Energieprijzen - nog een week vol actie richting Den Haag

In landelijke en regionale media is inmiddels veel aandacht voor de gevolgen van de energiecrisis voor bakkers. “Mooi dat het signaal wordt opgepikt, maar het is afwachten tot Prinsjesdag om te zien in hoeverre er iets mee gebeurt.”

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.