IJs

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

28 juli 2020 Clara Bloemhof
Beeld: IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Maar waar moet je in je receptuur rekening mee houden als je koemelk vervangt door bijvoorbeeld amandeldrank? En wat doen plantaardige eiwitten ten opzichte van dierlijke eiwitten in je mix? Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

Plantaardig (vegan) eten is een alsmaar groeiende trend. Onderzoek wijst uit dat ‘vegan’ een van de blijvende foodtrends is na de coronacrisis. De argumenten om een plant based diet te volgen lopen uiteen. Men eet veganistisch uit ethische overwegingen, of vanwege bijvoorbeeld lactose-intolerantie. Het gezondheidsaspect speelt ook een grote rol. En last but not least: vegan is ontzettend hip. Het aanbod zuivel- en vleesvervangers breidt alsmaar uit in de retail. Ook in de ijssalon zie je het vegan aanbod inmiddels verder gaan dan een sorbetijsje.

‘Melk’-ijs en notensorbets

Tijdens de dagcursus Vegan IJs gaan we aan de slag met theorie en praktijk. Want wat verstaan we nu precies onder ‘vegan’? De cursisten proeven verschillende plantaardige proteïnes en zuivelvervangers. Daarna worden de diverse plantaardige vervangers verwerkt in ijs. Deze Vegan dag draait niet alleen om plantaardige alternatieven op melkijsjes; ook staan de cursisten voor de uitdaging om sorbets te maken op basis van notenstructuren.

Aanmelden

De dagcursus Vegan IJs vindt plaats op woensdag 9 en woensdag 16 september. Per cursus kunnen maximaal 10 cursisten deelnemen. Meld je dus snel aan via de website van IJscentrum-opleider Lentiz|Cursus & Consult.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?