Curio gaat door met nieuwe opleiding Boulanger niveau 4

Boulanger niveau 4_foto Curio

Foto: Curio

September 2020 startten acht ROC's, waaronder Curio, met de nieuwe opleiding Boulanger niveau 4. Curio biedt deze opleiding wederom aan in het schooljaar 2021-2022 bij de afdeling Brood en Banket. Dat laat de opleider weten met een persbericht.

De opleiding Boulanger niveau 4 wordt komend schooljaar voor het tweede keer gegeven op maandag en op dinsdagmiddag om de veertien dagen. De eerste studenten zijn volgens Curio laaiend enthousiast over deze nieuwe opleiding. Ze leren onder andere werken met desem, kookstukken, vienoisserie, oude graansoorten, nachtoverbruggingen, effecten van kneden, biologische bloemsoorten, effecten van broodverbetermiddelen, buitenlandse broodsoorten en casuïstiek.

Specialisten uit de branche

Daarnaast geven verschillende specialisten uit de branche zoals Wietse Schiere, John Brandes, Roel Tegels tijdens de opleiding workshops. De studenten sluiten Boulanger niveau 4 af met een landelijk tweedaags examen.

Certificaat

Komend jaar is het ook mogelijk voor studenten om zich in te schrijven voor losse onderdelen van deze opleiding, die bij voldoende aanwezigheid worden afgesloten met een certificaat. "Er is namelijk gebleken dat er ook behoefte is aan scholing op bepaalde onderdelen", aldus Curio.

Meer weten over de opleiding Boulanger niveau 4? Lees dan ons artikel 'Nieuwe opleiding Boulanger niveau 4 in september van start'. Dat kan online of in Bakkers in bedrijf 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Dossiers
Lees ook
Bakels-Senior presenteert Puur Korenbrood

Bakels-Senior presenteert Puur Korenbrood

Puur Korenbrood van Bakels-Senior is vegan, brood zonder gist en tarwe en zonder toevoegingen. Daarnaast is het een bron van natuurlijke proteïnen, zeer éénvoudig te maken, en binnen anderhalf uur klaar. Door de aanwezigheid van volkoren spelt zuurdeeg is het super lekker. Recept Ingrediënten Bakels Puur Koren Broodmix 1.000...

Nijenhuis maakt  bakkers wegwijs in ijs

Nijenhuis maakt bakkers wegwijs in ijs

IJs is populair en biedt kansen voor bakkers. Veel bakkers overwegen dan ook om ijs erbij te gaan doen. Maar waar moet je beginnen? IJsexpert Arjan Nijenhuis helpt bedrijven op weg. Klanten worden door hem volledig ontzorgd, van machines en grondstoffen tot het bijbrengen van basiskennis over ijs.

Bakkersleerlingen Albeda verhuizen naar Food Innovation Academy

Bakkersleerlingen Albeda verhuizen naar Food Innovation Academy

Zomer 2021 verhuizen de studenten van de Rotterdamse bakkersopleidingen van Albeda definitief naar de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Daar krijgen ze een plek in de Bakery Innovation Academy (BIA). Daarnaast kijkt Albeda of het samen met Lentiz onderwijsgroep crossovers kan ontwikkelen, zodat er ambachtelijk en industrieel wordt opgeleid...

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezighouden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Allround bakker Terschelling

Allround bakker Terschelling

Wat ga je doen?In deze functie zal je allround functie zal je bezig zijn met reguliere bakkerswerkzaamheden op zowel brood als banket gebied. Daarnaast zal je ook...

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Broodbakker omgeving Heerhugowaard

Wat ga je doen?Aangekomen op je werk begin je eerst lekker met een verse koffie daarna ga je aan de bak. Je stelt je productielijn in, je weegt de grondstoffen en...