Crafted: een uniek festival voor mbo-talent

Crafted_PB Summa

Crafted komt er weer aan. Op donderdag 20 juni presenteren de eindexamenkandidaten van het Summa College hun vakmanschap. De studenten van de opleiding Patissier laten hier hun chocolade eindexamenwerken zien. Meester Patissier Hidde de Brabander is voor de tweede keer ambassadeur van het festival: “Ik omarm dit festival enorm. Ik vind het belangrijk dat studenten enthousiast gemaakt worden voor de mooie branche van brood en banket.”

Crafted wordt georganiseerd door studenten van Fashion, Wonen & Design, Horeca, Brood & Banket, Engineering, Uiterlijke Verzorging, Rock City Institute en Metal Factory. Meerdere bekende vakmensen hebben zich als ambassadeur verbonden aan het festival. Naast Hidde de Brabander zijn bijvoorbeeld ook modeontwerper David Laport en chefkok Dick Middelweerd ambassadeur. Ook dit jaar gaat het op Strijp-S in Eindhoven weer bruisen met modeshows, muziekoptredens, heerlijke hapjes en drankjes, woondesign, patisserie en veel meer.

Crafted_Hidde de Brabander_PB Summa

Reizend muziekgezelschap

Dit jaar heeft Crafted maar liefst drie podia; in het Klokgebouw, PopEi en Blue Collar Hotel. Talenten van het reizende gezelschap ROC Roadtrip verzorgen hier de muzikale activiteiten. Elk jaar bundelen verschillende Nederlandse mbo-muziekopleidingen hun krachten voor een landelijk tournee om hun talent te laten zien. Dit jaar staat het in het teken van het 10-jarig bestaan van Rock City Institute. De opleiding kent veel bekende oud-studenten zoals Rochelle, Iris Penning, Black-Bone en Kovacs.

Ook geeft Future Cities Festival deze avond een preview. Dit festival is geproduceerd door jongeren van het mbo in samenwerking met STRP en MU Eindhoven. Met een kaartje voor Crafted kunnen bezoekers hier gratis langs.

Het festival Crafted is donderdag 20 juni van 18:00 tot 23:00 uur in het Klokgebouw. Het is toegankelijk voor iedereen die benieuwd is naar dit nieuwe festival en de talenten van Summa studenten.

Lees ook
Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.

Chocolade, een groeimarkt!

Chocolade, een groeimarkt!

Over heel de wereld wordt chocolade gegeten. Maar Europa spant de kroon met ongeveer de helft van de totale wereldomzet. Zwitserland staat op nummer 1 met ongeveer 11,5 kg consumptie aan chocolade per persoon per jaar. In Duitsland en Engeland eet men ruim 9 kg per persoon. In Nederland staan we op de 13e plek met bijna 5 kg per persoon. En de groei...

Drie vragen aan patissier Daniël Jongsma

Drie vragen aan patissier Daniël Jongsma

Werken in Koeweit biedt patissier Daniël Jongsma oneindige mogelijkheden. Van bruiloften met 240 kilo bonbons tot het omgaan met Aziatische collega’s: het is één grote uitdaging. Precies wat hij graag wilde toen hij aan zijn buitenlandse avontuur begon.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...