Crafted: een uniek festival voor mbo-talent

Crafted_PB Summa

Crafted komt er weer aan. Op donderdag 20 juni presenteren de eindexamenkandidaten van het Summa College hun vakmanschap. De studenten van de opleiding Patissier laten hier hun chocolade eindexamenwerken zien. Meester Patissier Hidde de Brabander is voor de tweede keer ambassadeur van het festival: “Ik omarm dit festival enorm. Ik vind het belangrijk dat studenten enthousiast gemaakt worden voor de mooie branche van brood en banket.”

Crafted wordt georganiseerd door studenten van Fashion, Wonen & Design, Horeca, Brood & Banket, Engineering, Uiterlijke Verzorging, Rock City Institute en Metal Factory. Meerdere bekende vakmensen hebben zich als ambassadeur verbonden aan het festival. Naast Hidde de Brabander zijn bijvoorbeeld ook modeontwerper David Laport en chefkok Dick Middelweerd ambassadeur. Ook dit jaar gaat het op Strijp-S in Eindhoven weer bruisen met modeshows, muziekoptredens, heerlijke hapjes en drankjes, woondesign, patisserie en veel meer.

Crafted_Hidde de Brabander_PB Summa

Reizend muziekgezelschap

Dit jaar heeft Crafted maar liefst drie podia; in het Klokgebouw, PopEi en Blue Collar Hotel. Talenten van het reizende gezelschap ROC Roadtrip verzorgen hier de muzikale activiteiten. Elk jaar bundelen verschillende Nederlandse mbo-muziekopleidingen hun krachten voor een landelijk tournee om hun talent te laten zien. Dit jaar staat het in het teken van het 10-jarig bestaan van Rock City Institute. De opleiding kent veel bekende oud-studenten zoals Rochelle, Iris Penning, Black-Bone en Kovacs.

Ook geeft Future Cities Festival deze avond een preview. Dit festival is geproduceerd door jongeren van het mbo in samenwerking met STRP en MU Eindhoven. Met een kaartje voor Crafted kunnen bezoekers hier gratis langs.

Het festival Crafted is donderdag 20 juni van 18:00 tot 23:00 uur in het Klokgebouw. Het is toegankelijk voor iedereen die benieuwd is naar dit nieuwe festival en de talenten van Summa studenten.

Lees ook
IJscentrum in Vlaardingen officieel geopend

IJscentrum in Vlaardingen officieel geopend

Met het officieel doorknippen van een lintje opende ‘mister IJscentrum’ Jacques Vos het nieuwe onderkomen van het IJscentrum in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het evenement was speciaal opgezet om de branche kennis te laten maken met de nieuwe locatie. Want het IJscentrum zoekt nog partners.

Onweerstaanbare winterse chocolade

Onweerstaanbare winterse chocolade

Bijna iedereen vindt chocolade lekker. En dat komt niet alleen door de smaak. Het smeltpunt van cacaoboter ligt namelijk tussen de 35°C en 37°C, net onder de lichaamstemperatuur. Daardoor smelt het op je tong en geeft het een aangename mondbeleving. Niet gek dus dat je chocolade op vrijwel iedere menukaart tegenkomt; op de dessertkaart, maar ook steeds...

Bakery Institute viert achtjarig bestaan en nieuwe locatie

Bakery Institute viert achtjarig bestaan en nieuwe locatie

250 carrièreswitchers die een negenweekse volgden en inmiddels al bijna 30 bakkerijen van oud-studenten. Bakery Institute bestaat acht jaar en dat mag gevierd worden.

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...