Crafted komt er weer aan. Op donderdag 20 juni presenteren de eindexamenkandidaten van het Summa College hun vakmanschap. De studenten van de opleiding Patissier laten hier hun chocolade eindexamenwerken zien. Meester Patissier Hidde de Brabander is voor de tweede keer ambassadeur van het festival: “Ik omarm dit festival enorm. Ik vind het belangrijk dat studenten enthousiast gemaakt worden voor de mooie branche van brood en banket.”

Crafted wordt georganiseerd door studenten van Fashion, Wonen & Design, Horeca, Brood & Banket, Engineering, Uiterlijke Verzorging, Rock City Institute en Metal Factory. Meerdere bekende vakmensen hebben zich als ambassadeur verbonden aan het festival. Naast Hidde de Brabander zijn bijvoorbeeld ook modeontwerper David Laport en chefkok Dick Middelweerd ambassadeur. Ook dit jaar gaat het op Strijp-S in Eindhoven weer bruisen met modeshows, muziekoptredens, heerlijke hapjes en drankjes, woondesign, patisserie en veel meer.

Crafted_Hidde de Brabander_PB Summa Persbericht Summa College

Reizend muziekgezelschap

Dit jaar heeft Crafted maar liefst drie podia; in het Klokgebouw, PopEi en Blue Collar Hotel. Talenten van het reizende gezelschap ROC Roadtrip verzorgen hier de muzikale activiteiten. Elk jaar bundelen verschillende Nederlandse mbo-muziekopleidingen hun krachten voor een landelijk tournee om hun talent te laten zien. Dit jaar staat het in het teken van het 10-jarig bestaan van Rock City Institute. De opleiding kent veel bekende oud-studenten zoals Rochelle, Iris Penning, Black-Bone en Kovacs.

Ook geeft Future Cities Festival deze avond een preview. Dit festival is geproduceerd door jongeren van het mbo in samenwerking met STRP en MU Eindhoven. Met een kaartje voor Crafted kunnen bezoekers hier gratis langs.

Het festival Crafted is donderdag 20 juni van 18:00 tot 23:00 uur in het Klokgebouw. Het is toegankelijk voor iedereen die benieuwd is naar dit nieuwe festival en de talenten van Summa studenten.

Altijd op de hoogte blijven?