Crafted: een uniek festival voor mbo-talent

Crafted_PB Summa

Crafted komt er weer aan. Op donderdag 20 juni presenteren de eindexamenkandidaten van het Summa College hun vakmanschap. De studenten van de opleiding Patissier laten hier hun chocolade eindexamenwerken zien. Meester Patissier Hidde de Brabander is voor de tweede keer ambassadeur van het festival: “Ik omarm dit festival enorm. Ik vind het belangrijk dat studenten enthousiast gemaakt worden voor de mooie branche van brood en banket.”

Crafted wordt georganiseerd door studenten van Fashion, Wonen & Design, Horeca, Brood & Banket, Engineering, Uiterlijke Verzorging, Rock City Institute en Metal Factory. Meerdere bekende vakmensen hebben zich als ambassadeur verbonden aan het festival. Naast Hidde de Brabander zijn bijvoorbeeld ook modeontwerper David Laport en chefkok Dick Middelweerd ambassadeur. Ook dit jaar gaat het op Strijp-S in Eindhoven weer bruisen met modeshows, muziekoptredens, heerlijke hapjes en drankjes, woondesign, patisserie en veel meer.

Crafted_Hidde de Brabander_PB Summa

Reizend muziekgezelschap

Dit jaar heeft Crafted maar liefst drie podia; in het Klokgebouw, PopEi en Blue Collar Hotel. Talenten van het reizende gezelschap ROC Roadtrip verzorgen hier de muzikale activiteiten. Elk jaar bundelen verschillende Nederlandse mbo-muziekopleidingen hun krachten voor een landelijk tournee om hun talent te laten zien. Dit jaar staat het in het teken van het 10-jarig bestaan van Rock City Institute. De opleiding kent veel bekende oud-studenten zoals Rochelle, Iris Penning, Black-Bone en Kovacs.

Ook geeft Future Cities Festival deze avond een preview. Dit festival is geproduceerd door jongeren van het mbo in samenwerking met STRP en MU Eindhoven. Met een kaartje voor Crafted kunnen bezoekers hier gratis langs.

Het festival Crafted is donderdag 20 juni van 18:00 tot 23:00 uur in het Klokgebouw. Het is toegankelijk voor iedereen die benieuwd is naar dit nieuwe festival en de talenten van Summa studenten.

Lees ook
Onweerstaanbare winterse chocolade

Onweerstaanbare winterse chocolade

Bijna iedereen vindt chocolade lekker. En dat komt niet alleen door de smaak. Het smeltpunt van cacaoboter ligt namelijk tussen de 35°C en 37°C, net onder de lichaamstemperatuur. Daardoor smelt het op je tong en geeft het een aangename mondbeleving. Niet gek dus dat je chocolade op vrijwel iedere menukaart tegenkomt; op de dessertkaart, maar ook steeds...

Bakery Institute viert achtjarig bestaan en nieuwe locatie

Bakery Institute viert achtjarig bestaan en nieuwe locatie

250 carrièreswitchers die een negenweekse volgden en inmiddels al bijna 30 bakkerijen van oud-studenten. Bakery Institute bestaat acht jaar en dat mag gevierd worden.

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.

Broodbakker omgeving Hardenberg

Broodbakker omgeving Hardenberg

Voor deze klant in de omgeving van Hardenberg zijn we per direct op zoek naar een broodbakker die zelfstandig kan draaien. De werktijden zijn zowel in de nacht als...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...