Coronacrisis zorgt voor meer professionele bakkers

brood bakken

Dit jaar kwamen er maar liefst 185 nieuwe brood- en banketbakkers bij. Dit blijkt uit cijfers van BoldData. Een belangrijke oorzaak is waarschijnlijk de tweede coronagolf.

Verreweg de meeste van deze nieuwe ‘brood- en banketbakkers’ die zich bij de KvK inschreven, runnen hun bakkerij vanuit huis (83 %). Met deze nieuwe inschrijvingen steeg het totaal aantal ingeschreven brood- en banketbakkers met 6 % naar 3.190. Om dit getal enigszins in perspectief te zetten: dat zijn meer nieuwe inschrijvingen dan de afgelopen vier jaar bij elkaar opgeteld.

Deze sterke stijging komt volgens Daan Wolff van BoldData vooral door de coronacrisis: “Een stijging in een traditionele branche in zo’n korte periode komt normaal niet voor. Het lijkt erop dat door de lockdown veel Nederlanders van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Als we inzoomen op het soort bedrijfjes zien we onder de nieuwe bakkers veel taartenmakers. Ook vegan en glutenvrij bakken is populair.”

Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media - week 26

Bakkers in de media - week 26

Brood van lokaal graan, bakker schrijft verhalenboek voor kinderen met dyslexie en ondernemen in coronatijd. Wat zagen we deze week voorbij komen over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.

Bakker blijft populair na coronacrisis, omzetgroei supermarkten neemt af

Bakker blijft populair na coronacrisis, omzetgroei supermarkten neemt af

Twee jaar na het begin van de coronacrisis, neemt de omzet van bakkers nog steeds toe, schrijft Nu.nl naar aanleiding van cijfers van marktonderzoeker GfK. Bij supermarkten, boeren en andere speciaalzaken is de groei eruit.