Conflictvaardig op het werk

23 januari 2023 Redactie

Conflicten op het werk zijn niet ongewoon. Uit cijfers blijkt dat meer dan een kwart van de werknemers jaarlijks problemen met collega’s ervaart. Arbeidsconflicten hebben een grote impact. Op de direct betrokkenen en op het bedrijf. Hoe ga je om met conflicten op de werk?

De auteurs, Jan Plevier en Frank Emmelot, ontrafelen in dit boek vanuit meerdere perspectieven het fenomeen (arbeids)conflict, zodat de lezer meer en beter grip op conflicten kan te krijgen. “Een conflict is een bedreiging en een kans, een belangrijk leermoment en na escalatie ook iets vervelends dat liefst snel wordt opgelost”, aldus de auteurs.

‘Conflictvaardig op het werk’ analyseert conflicten op individueel, team- en organisatieniveau. De lezer leert een conflict te bekijken uit verschillende rollen, zoals de mediator, de jurist, de hr-professional, de bedrijfsarts, de leidinggevende en de directeur. Daarnaast delen de auteurs inzichten uit de communicatieleer, sociale psychologie, neurologie en onderhandelingsleer. De auteurs richtten zich op iedereen die persoonlijk of professioneel ‘met gedoe op het werk te maken heeft’ en dit wil veranderen. ‘Conflictvaardig op het werk’ geeft inzicht en praktische handvatten.

Het boek is geschreven door Jan Plevier en Frank Emmelot. Beide zijn ervaren mediators. Plevier is een zelfstandig gevestigd MfN-registermediator en is sinds 2005 partner van de Groeifabriek en InterVentium. Daarvoor werkte hij onder meer als advocaat, bedrijfsjurist, cao-onderhandelaar en in zijn laatste baan in loondienst als mediator bij de arbodienst KLM Health Services. Emmelot is jurist en MfN-registermediato. Hij is werkzaam geweest in de advocatuur en het bedrijfsleven. Sinds 1997 is hij directeur van InterArbeid Mediation B.V. te Zeist en partner bij InterVentium te Maarssen.

Prijs 23,50 | ISBN 9789024448524

Dit boek is te koop bij Libris of andere lokale boekhandels. Steun de boekhandel en koop lokaal!  

Altijd op de hoogte blijven?