Cobaco winnaar innovation awards Broodway 2015

19 oktober 2015

KORTRIJK - Eind september vond Broodway 2015 plaats. Met ruim 220 exposanten, verschillende presentaties en de innovation awards, kijkt de organisatie met een goed gevoel terug. “Uit de positieve reacties van onze bakkers en van onze exposanten blijkt dat Broodway haar naam opnieuw alle eer aan deed”, stelt Hendrik Rommelaere, voorzitter van Broodway. Volgens Rommelaere was het aanbod op de vakbeurs ruim en interessant.  “Onze bakkers gingen geïnspireerd en enthousiast naar huis.”

  • Winnaar
  • Ruim 44 inzendingen deden mee aan de innovation awards. ‘Monica Biscuits’ van COBACO is als winnaar uitgeroepen. “Het gaat om een uniek concept: koekjes in deegvorm die diepgevroren worden aangeleverd aan professionals in een handige verpakking”, vertelt bedenker Hans Haesaert. “Het assortiment bestaat uit zoete en zoute koekjes die de vakman uithaalt volgens noodzaak en die hij in een minimum van tijd naar eigen wens en creativiteit kan afwerken. Zo heeft de vakman altijd verse koekjes in zijn zaak. Ze zijn ook beschikbaar in speculaas in de Sinterklaas periode.”
  • Innovation awards

Met de nieuwe room ‘Stand & Overrun’ heeft FrieslandCampina Foodservice (Debic) de Innovation Award ‘Food’ in ontvangst mogen nemen. “Het is een moderne patisserieroom gemodelleerd naar de Franse haute patisserie met 35 procent vetgehalte, die zorgt voor een langdurige stevige stand in combinatie met een opvallende luchtigheid”, stelt Bruno van Vaerenbergh. “Er is nauwelijks standverlies na 24 uur. Met andere woorden: het perfecte huwelijk. Deze room met volle roomsmaak is geschikt voor zowel incorporatie als decoratie.” Met ‘Jac Slim’ mocht JAC de Innovation Award ‘Non-Food’ in ontvangst nemen.

Altijd op de hoogte blijven?