Citrus Special van Luuk Schaper beste praline

14 juni 2016

BRUGGE - Tijdens de Chocolaterie Awards heeft Luuk Schaper glansrijk de titel gepakt. Van de 44 deelnemers uit België, Nederland en Frankrijk kreeg de zeventienjarige chocolatier-patissier niet alleen van de vakjury de prijs voor de beste smaak èn de overall-titel, maar ook de publieksprijs die werd verkozen door foodbloggers was voor de jonge Ouderkerker.

Chocolatier Awards

De award die al voor de vijfde keer werd gehouden, zet het vakmanschap van de chocolatier in de kijker. Een vakjury, bestaande uit twaalf prominenten uit de chocolade- en patisseriewereld, beoordeelt de bonbons op smaak, originaliteit, vormgeving, structuur en commerciële haalbaarheid. Daarnaast kende dit jaar de publieksjury, vertegenwoordigd door foodbloggers, een afzonderlijke prijs toe.

Droom

Luuk wist niet wat hem overkwam toen hij aan het eind van de dag niet één, niet twee, maar wel drie keer het podium werd opgeroepen om een prijs in ontvangst te nemen. De gewonnen chocolade, vormen en workshop kan hij gaan inzetten voor De Berekuil, de chocolaterie van zijn ouders, waar hij vanaf september officieel in dienst komt. De Berekuil gaat dan ook de droom van Luuk verwezenlijken en uitbreiden met een patisserie, die mogelijk werd gemaakt door een zeer succesvolle crowdfundingactie.

Citrus Special

Luuk’s bonbon bevat een gelei met Japanse yuzu met sinaasappel, een hazelnootpraline met amandelnoga, vanille en gekonfijte sinaasappel zeste.  De Citrus Special is in De Berekuil te koop.

Altijd op de hoogte blijven?