Citrus Special van Luuk Schaper beste praline

BRUGGE - Tijdens de Chocolaterie Awards heeft Luuk Schaper glansrijk de titel gepakt. Van de 44 deelnemers uit België, Nederland en Frankrijk kreeg de zeventienjarige chocolatier-patissier niet alleen van de vakjury de prijs voor de beste smaak èn de overall-titel, maar ook de publieksprijs die werd verkozen door foodbloggers was voor de jonge Ouderkerker.

Chocolatier Awards

De award die al voor de vijfde keer werd gehouden, zet het vakmanschap van de chocolatier in de kijker. Een vakjury, bestaande uit twaalf prominenten uit de chocolade- en patisseriewereld, beoordeelt de bonbons op smaak, originaliteit, vormgeving, structuur en commerciële haalbaarheid. Daarnaast kende dit jaar de publieksjury, vertegenwoordigd door foodbloggers, een afzonderlijke prijs toe.

Droom

Luuk wist niet wat hem overkwam toen hij aan het eind van de dag niet één, niet twee, maar wel drie keer het podium werd opgeroepen om een prijs in ontvangst te nemen. De gewonnen chocolade, vormen en workshop kan hij gaan inzetten voor De Berekuil, de chocolaterie van zijn ouders, waar hij vanaf september officieel in dienst komt. De Berekuil gaat dan ook de droom van Luuk verwezenlijken en uitbreiden met een patisserie, die mogelijk werd gemaakt door een zeer succesvolle crowdfundingactie.

Citrus Special

Luuk’s bonbon bevat een gelei met Japanse yuzu met sinaasappel, een hazelnootpraline met amandelnoga, vanille en gekonfijte sinaasappel zeste.  De Citrus Special is in De Berekuil te koop.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
‘De kwaliteit van deze chocolade moet je ervaren’

‘De kwaliteit van deze chocolade moet je ervaren’

Als het aan Tom Stalpers van chocolaterie Cru de Cacao ligt, gaat de consument de pure smaak van eerlijke kwaliteitschocolade leren waarderen. Voor zijn chocoladecreaties gebruikt hij grand cru’s die een eigen smaakstijl hebben en afkomstig zijn van duurzame cacaoproductie.

Bakkers en de hoge energieprijzen | Week 6-2023

Bakkers en de hoge energieprijzen | Week 6-2023

Bakkers hebben het moeilijk door de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen, personeelstekort, en inflatie. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media

Trends en innovatie op Sigep 2023

Trends en innovatie op Sigep 2023

Momenteel vindt in Rimini de 44e editie van Sigep plaats. “Sigep is na twee moeilijke jaren voor de out-of-home markt terug”, aldus IEG-president Lorenzo Cagnoni tijdens de opening.