Citrus Special van Luuk Schaper beste praline

BRUGGE - Tijdens de Chocolaterie Awards heeft Luuk Schaper glansrijk de titel gepakt. Van de 44 deelnemers uit België, Nederland en Frankrijk kreeg de zeventienjarige chocolatier-patissier niet alleen van de vakjury de prijs voor de beste smaak èn de overall-titel, maar ook de publieksprijs die werd verkozen door foodbloggers was voor de jonge Ouderkerker.

Chocolatier Awards

De award die al voor de vijfde keer werd gehouden, zet het vakmanschap van de chocolatier in de kijker. Een vakjury, bestaande uit twaalf prominenten uit de chocolade- en patisseriewereld, beoordeelt de bonbons op smaak, originaliteit, vormgeving, structuur en commerciële haalbaarheid. Daarnaast kende dit jaar de publieksjury, vertegenwoordigd door foodbloggers, een afzonderlijke prijs toe.

Droom

Luuk wist niet wat hem overkwam toen hij aan het eind van de dag niet één, niet twee, maar wel drie keer het podium werd opgeroepen om een prijs in ontvangst te nemen. De gewonnen chocolade, vormen en workshop kan hij gaan inzetten voor De Berekuil, de chocolaterie van zijn ouders, waar hij vanaf september officieel in dienst komt. De Berekuil gaat dan ook de droom van Luuk verwezenlijken en uitbreiden met een patisserie, die mogelijk werd gemaakt door een zeer succesvolle crowdfundingactie.

Citrus Special

Luuk’s bonbon bevat een gelei met Japanse yuzu met sinaasappel, een hazelnootpraline met amandelnoga, vanille en gekonfijte sinaasappel zeste.  De Citrus Special is in De Berekuil te koop.

Lees ook
Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking

Larousse Patisserie and Baking is de complete gids van het gezaghebbende Franse kookmerk Larousse. Het omvat alle aspecten van het bakken: van eenvoudige, alledaagse taarten en desserts tot showstoppers voor speciale gelegenheden. In het boek staan meer dan 200 recepten, van een snel te mixen yoghurtcake tot gezouten karameltaartjes en een spectaculaire...

‘Je ziet wat eten doet voor mensen’

‘Je ziet wat eten doet voor mensen’

Josje Moonen (25) werkt als patissier bij Bontom in Nijkerk. Dit voorjaar won ze de Jurgen Willems Motivatieprijs. Haar toekomst ziet ze echter niet alleen in de patisserie, ze wil ook graag anderen onderwijzen in het bakkersvak. “Door anderen het vak te leren, ontwikkel je jezelf ook.”

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...