Chocolaterie Pierre finalist Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek

3 augustus 2020

Chocolaterie Pierre is een van de finalisten voor de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek. "Chocolaterie Pierre produceert vrijwel alles dagvers, wat onnodig weggooien bespaart. Zij werken nauw samen met hun cacaoleverancier om de boeren in de landen van herkomst te ondersteunen. Het familiebedrijf gaat ook ver in de ondersteuning van de eigen medewerkers", aldus de jury.

De Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek is een initiatief van de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. De prijs beloont duurzaam ondernemen in de prijs. Gert Soest van Chocolaterie Pierre kreeg samen met de twee andere finalisten op 23 juli de oorkonde uit handen van Heleen Hooij, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Teylingen. In de finale neemt de chocolaterie het op tegen deBloemist.nl en To Maat. 

Op 8 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. De jury daagde finalisten uit. “Jullie moeten ons de komende maanden verrassen. Met nóg meer duurzame activiteiten of met nog meer bewijs van de resultaten die je nu al behaalt.” 

Chocolaterie Pierre is blij met de nominatie. "Trots op ons team en deze prestatie. We staan in de finale van deze mooie en belangrijke competitie. Duurzaamheid is voor ons heel belangrijk"  staat er te lezen op de Facebookpagina.

De chocolaterie heeft twee vestigingen, één in Haarlem en één in Hillegom. Vorig jaar bezocht de redactie van Bakkers in bedrijf de vestiging in Hillegom. Alles draait om kwaliteit bij deze chocolaterie. "Onze kwaliteit zit ‘m dus niet – alleen – in de gebruikte chocolade", vertelde Gert destijds. "Veel chocolatiers gebruiken dezelfde chocola. En het zit ook niet alleen in onze – ja, geheime – recepten. Het zit echt in de versheid."

Meer weten over Chocolaterie Pierre? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 8-2019. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99  ex. btw. Dit artikel is ook verschenen in Vakblad IJs!

Altijd op de hoogte blijven?