Chocolaterie De Truffel maakt eigen chocolade

21 april 2020 Thessa Lageman
Foto: De Truffel

Chocolaterie De Truffel in Woerden en Alphen aan den Rijn loopt graag voorop in internationale trends. Zo verkopen ze al jaren 100 procent natuurlijke, biologische en eerlijke chocolade. Sinds kort maken ze ook zelf chocolade van biologische cacaobonen, waaronder suikervrije en vegan varianten.

Zin in een slagroomtruffel, een bonbon met bijzondere vulling of gewoon een lekkere chocoladereep? Bij chocolaterie De Truffel kun je terecht voor allerlei soorten ambachtelijk gemaakte chocoladeproducten en zoete lekkernijen. “Ik ben er trots op dat ons assortiment zo divers is,” vertelt mede-eigenaar Jan Peter Reijngoudt. Zijn zus Renate van der Weijde richtte de zaak in 1996 op. Na vijf jaar kwam hij erbij en inmiddels runnen ze het bedrijf samen met hun partners.

Met de paplepel

Broer en zus groeiden op in een banketbakkerij, dus de stap naar een eigen chocolaterie was niet zo groot. “Het vak is ons met de paplepel ingegoten,” vertelt Reijngoudt. “We vonden het altijd leuk om te helpen: verkopen, bestellingen rondbrengen.” Hij studeerde facilitair management, “een soort hotelschool”, werkte enige tijd bij een leverancier van zuivelproducten en ijsbereidingsgrondstoffen en deed de opleiding tot chocolatier in Amsterdam.

De naam De Truffel is oorspronkelijk gekozen omdat die zo nodig ook hartige producten zou kunnen dekken. “Voor het geval we niet genoeg zoete producten zouden verkopen. Maar daar is het nooit van gekomen en het zal waarschijnlijk ook niet gebeuren.”

Meer weten over Chocolaterie De Truffel? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 3-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal slechts € 39,99 ex. btw voor het eerste jaar!

Altijd op de hoogte blijven?