Chocolaterie De Truffel maakt eigen chocolade

De Truffel 1

Foto: De Truffel

Chocolaterie De Truffel in Woerden en Alphen aan den Rijn loopt graag voorop in internationale trends. Zo verkopen ze al jaren 100 procent natuurlijke, biologische en eerlijke chocolade. Sinds kort maken ze ook zelf chocolade van biologische cacaobonen, waaronder suikervrije en vegan varianten.

Zin in een slagroomtruffel, een bonbon met bijzondere vulling of gewoon een lekkere chocoladereep? Bij chocolaterie De Truffel kun je terecht voor allerlei soorten ambachtelijk gemaakte chocoladeproducten en zoete lekkernijen. “Ik ben er trots op dat ons assortiment zo divers is,” vertelt mede-eigenaar Jan Peter Reijngoudt. Zijn zus Renate van der Weijde richtte de zaak in 1996 op. Na vijf jaar kwam hij erbij en inmiddels runnen ze het bedrijf samen met hun partners.

Met de paplepel

Broer en zus groeiden op in een banketbakkerij, dus de stap naar een eigen chocolaterie was niet zo groot. “Het vak is ons met de paplepel ingegoten,” vertelt Reijngoudt. “We vonden het altijd leuk om te helpen: verkopen, bestellingen rondbrengen.” Hij studeerde facilitair management, “een soort hotelschool”, werkte enige tijd bij een leverancier van zuivelproducten en ijsbereidingsgrondstoffen en deed de opleiding tot chocolatier in Amsterdam.

De naam De Truffel is oorspronkelijk gekozen omdat die zo nodig ook hartige producten zou kunnen dekken. “Voor het geval we niet genoeg zoete producten zouden verkopen. Maar daar is het nooit van gekomen en het zal waarschijnlijk ook niet gebeuren.”

Meer weten over Chocolaterie De Truffel? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 3-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal slechts € 39,99 ex. btw voor het eerste jaar!

Lees ook
Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

KRAS EN WIN

KRAS EN WIN

Vind 3 dezelfde chocolades en maak kans op hele mooie Callebaut prijzen. Zoals bijvoorbeeld gratis CHOCOLADE!

Biologisch groeit niet meer, consumenten vinden het te duur

Biologisch groeit niet meer, consumenten vinden het te duur

Het marktaandeel van biologisch in Nederland is weliswaar klein (3,2%), maar het groeide jarenlang met en hoog percentage. In 2018 was nog sprake van een groei van 8,2%. Net nu de Europese Commissie heeft laten weten dat 25% van de Europese landbouw krachtens de Green Deal biologisch moet zijn in 2030, lijkt de groei eruit.

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....