Chocolate Academy organiseert webinar voor paascreaties

Webinar paascreaties

De feestdagen zitten er weer op. Maar patissiers en chocolatiers richten zich alweer op de volgende feestdag, Pasen. Daarom organiseert de Chocolate Academy Belgium op dinsdag 26 januari een gratis live webinar voor professionals over paascreaties.

Chef Christa Muyldermans deelt tijdens dit webinar haar chocolade- en patisseriecreaties in de vijf kleuren van chocolade, afgewerkt met de Mona Lisa paasdecoraties. Het webinar bestaat uit twee delen. Van 10.00-11.00 uur focust Christa zich op chocolade paascreaties. 's Middags, van 15.00-16.00 uur gaat ze in op patisserie paascreaties.

Christa is sinds 2019 een van de chefs van het Callebaut Chocolate Academy Centre in Wieze. Ze won in 2011 de Georges Boute trofee 2011. Ze werkte bij enkele toonaangevende zaken in Hongkong en runt nu samen met partner Marijn Coertjens een succesvolle patisserie-chocolaterie in Gent.

Het webinar wordt gegeven in het Nederlands. Inschrijven kan via deze link.

Lees ook
'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

'Ondernemen geeft mij de meeste voldoening'

Waldo Weijsenfeld wil altijd kijken hoever hij zichzelf kan ‘stretchen’. Het ene project is nog niet klaar of het andere begint in zijn hoofd al te borrelen. Maar nu is het even tijd voor puntjes op de i bij WALDO chocolade & patisserie. “Ik wil alles zo optimaliseren, zo hufterproof maken dat het schaalbaar wordt en ik mezelf vrij kan werken voor weer...

Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Voor dit desserttaartje heb ik gekozen voor een multisensorische ervaring in texturen en smaken. Geniet van de broze structuur van de streusel, van het zuurtje, de softgrain en het fruitige van de abrikozencompote. Dat alles omhuld met een zachte giandujamousse.

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

De Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door. Vanwege de corona vinden de wedstrijden dit jaar op 8 maart online plaats. De organisatie heeft een onderkomen gevonden bij het ZIN Inspiratie Lab van Sligro.

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Voor een koekbakkerij in de omgeving van Almelo zijn we per direct op zoek naar een ervaren zelfstandig werkend bakker. Je komt te werken in een team...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...