Chocoladekunst staat centraal in nieuw tv-programma Showcolade

18 maart 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: © Elvin Boer/MAX

Zijn de objecten van chocolade of niet? Die vraag staat centraal in Showcolade, het nieuwe familieprogramma van Omroep Max. Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden maken de chocolade objecten voor het programma. 

De creaties die van chocola worden gemaakt zijn oneindig en zeer verrassend. Er worden creaties gemaakt die op het eerste oog niet van echt te onderscheiden zijn. Voor het programma maken chocoladespecialisten Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden voorwerpen zoals speelgoed, keukengerei en zelfs meubelstukken van chocola.

Twee teams van bekende Nederlanders moeten achterhalen of een object echt is of van chocola. Dat kan alleen door de tanden erin te zetten. De teams staan onder leiding van teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis. De presentatie is in handen van Edsilia Rombley.

Wie durft er zonder enige twijfel een hap te nemen van een cactus of zaag? Wie zet zijn of haar tanden in een tuinschep en een kunstgebit? Welke bekende Nederlander maakt na een masterclass van de patissiers de mooiste chocoladeroosjes voor op een bruidstaart? En wie kan in de compleet ingerichte studiokamers de chocoladevoorwerpen van de echte onderscheiden? 

Showcolade is 18 april voor het eerst te zien op NPO 1 om 20.25. Het programma is gebaseerd op het Japanse format Sokkuri Sweets en is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

Altijd op de hoogte blijven?